În premieră, un elicopter H145M a lansat cu succes o rachetă SPIKE ER într-un poligon din România

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Elicopterul H145M, lansând în premieră o rachetă antitanc antitanc SPIKE ER, în România. Sursă foto: Airbus
Elicopterul H145M, lansând în premieră o rachetă antitanc antitanc SPIKE ER, în România. Sursă foto: Airbus

Airbus Helicopters a realizat prima demonstrație de tragere cu racheta SPIKE ER2 de pe un elicopter H145M la un eveniment organizat la poligonul Cincu din Brașov, România. Demonstrația a urmat unei etape de succes de eliminare a riscurilor, realizată la începutul acestui an. Acestă tragere demonstrativă a adunat reprezentanți ai forțelor armate din unsprezece țări.

 

 

Racheta aer-sol a fost de tipul Rafael SPIKE ER2 și reprezintă cea mai recentă extensie a sistemului de management al armelor HForce dezvoltat de Airbus Helicopters.

Potrivit unui comunicat al Airbus Helicopters, emis către DefenseRomania, evenimentul a fost sprijinit de Ministerul Apărării Naționale și desfășurat în cooperare cu Forțele pentru Operații Speciale din România care au participat la exercițiu.

 

Sprijin aerian oferit forțelor speciale 

 

Exercițiul a constat în simularea sprijinului aerian oferit operatorilor forțelor pentru operații speciale de la sol care au primit o misiune de eliberare ostatici. Această misiune cu grad ridicat de risc a fost planificată și desfășurată în trei faze, infiltrarea, asaltul asupra obiectivului, cu sprijinul elicopterelor de atac și exfiltrarea.

Pe timpul misiunii, echipa Forțelor pentru Operații Speciale a fost angajată cu foc susținut din vehicule de luptă blindate, inamice, venite în sprijin. Acest lucru a necesitat angajarea elicopterelor de atac H145M echipate cu HForce și cu rachete antitanc. Scopul misiunii lor a fost neutralizarea forțelor inamice și facilitarea exfiltrării ostaticilor.

Sistemul modular de arme HForce al elicopterului H145M oferă un computer de misiune multifuncțional asociat cu un sistem de control la foc și poate include un set de arme cu capacități pe zi și pe noapte, cum ar fi un tun de 20 mm, o mitralieră de 12,7 mm, rachete ghidate cu laser și nedirijate și, de asemenea, racheta antitanc SPIKE ER2. Datorită conceptului său modular și alte arme pot fi integrate la cererea clientului, mai transmite Airbus.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel