În plină pandemie COVID-19, Transnistria a organizat exercitii militare (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Mihai Popşoi, consideră că în aceste timpuri complicate autorităţile trebuie să fie foarte vigilente la ce se întâmplă în zona de securitate şi în raioanele de est ale Republicii Moldova, unde exerciţiile militare nu contenesc nici măcar în timpul carantinei. „Să nu ne trezim cu T-34 în Chişinău de 9 mai."

Chişinăul cu mitralierele, iar Tiraspolul cu tancurile împotriva virusului, notează deputatul. Mai grav, consideră acesta, este faptul că regimul separatist, fiind depăşit complet de situaţie, pune toată vina pentru epidemie pe seama Republicii Moldova, precizeaza Epoch Times Romania.

Deoarece pe 3 aprilie, miliţia transnistreană a reţinut doi şoferi de ambulanţă a Spitalului Raional Dubăsari, parlamentarul solicită autorităţilor moldovene să întreprindă acţiuni prompte în vederea eliberării imediate şi necondiţionate din detenţie ilegală a cetăţenilor Cebotari Anatolii şi Carpov Alexei.

În opinia lui Mihai Popşoi, dacă Chişinăul nu va acţionă prompt, vor urma şcolile cu predare în limba română folosite mereu de Tiraspol ca monedă de schimb în situaţii tensionate.

Ministerul rus al Apărării relatează pe site-ul său oficial că militarii ruşi din Transnistria pregătesc tancul T-34 pentru participarea la parada militară de la Tiraspol, care va fi organizată cu ocazia aniversării a 75 de ani de la victoria în cel de-al Doilea Război Mondial.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel