În mod surprinzător, armata SUA a comandat camioane ucrainene “KrAZ”

Cătălin Costea |
Data publicării:
Camioane ucrainene “KrAZ”
Camioane ucrainene “KrAZ”

Pe 19 mai, o serie de site-uri de specialitate din Ucraina și SUA au informat că, oarecum surprinzător, armata americană a comandat un număr neprecizat de camioane KrAZ fabricate la Uzina de automobile Kremenchug din Ucraina.

Compania ucraineană AutoKrAZ a primit un contract cu durata de trei ani pentru a furniza Comandamentului contractant al armatei SUA vehicule grele și piese de schimb pentru diferite variante de camioane KrAZ pe șasiu cu tracțiune 4x4.

Vehiculele comandate prin intermediarul american US21 includ versiuni de transporturi de personal, camioane cu platforme și cisterne de apă și combustibil.

Acordul a fost atribuit de US21, un furnizor american de produse integrate, servicii și logistică, renumit pentru contractele încheiate cu Departamentul Apărării al SUA, agențiile de securitate națională, agențiile civile federale, precum și cu furnizori importanți și organizații non-profit din întreaga lume. Specializat pe probleme de aprovizionare, susținere și logistică, US21 elaborează și dezvoltă soluții care susțin programe critice pentru diferite misiuni, programe de securitate națională, asistență externă și programe de ajutor.

Deși nu sunt disponibile mai multe detalii despre acest contract considerat oarecum surprinzător,  se poate presupune că reprezintă o modalitate indirectă prin care SUA își manifestă sprijinul față de  Ucraina în contextul situației dificile pe care o traversează în relațiile cu Federația Rusă. Foarte probabil vehiculele achiziționate nu vor fi utilizate de armata SUA, ci vor fi puse la dispoziția aliaților, a unor parteneri sau chiar a operațiilor de menținere a păcii ale ONU unde camioanele KrAZ sunt frecvent utilizate

Uzina de automobile Kremenchug (PJSC "AvtoKrAZ"), situată în orașul Kremenchuk din regiunea Poltava, este o întreprindere ucraineană cu tradiție în fabricarea de autocamioane, a cărei producție a început în 1958. De atunci, compania a produs peste 800.000 de camioane. Gama “KrAZ” include 25 de modele de bază și peste 150 de modificări ale camioanelor cu diferite formule de tracțiune.În prezent, compania este deținută de grupul financiar „Finanțe și credite” administrat de Konstantin Zhevago și Alexei Kucherenko.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel