În Belarus a început desfășurarea unei verificări inopinate a nivelului de pregătire al forțelor de reacție

Ionel Copcea |
Data publicării:
Tancuri ale fortele armate belaruse. Sursa Foto: Ministerul Apararii din Belarus.
Tancuri ale fortele armate belaruse. Sursa Foto: Ministerul Apararii din Belarus.

Serviciul de presă al Ministerului Apărării din Republica Belarus a anunțat că, pe 04.05.2022, a început desfășurarea unei verificări inopinate privind nivelul de pregătire al forțelor de reacție.

,,În cadrul Forțelor Armate ale Republicii Belarus a început o verificare inopinată a forțelor de reacție, în timpul căreia unitățile și subunitățile militare vor desfășura activități de alertare, de executare a marșurilor în raioanele indicate și de îndeplinire a misiunilor de instrucție și de luptă”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția rusă Tass.

Potrivit datelor prezentate de minister, scopul verificării constă în “evaluarea pregătirii și capacității personalului pentru reacția operativă la apariția unor posibile situații de criză”. Pe timpul verificării, unitățile și subunitățile militare vor acționa în locuri necunoscute, în condițiile schimbării rapide a situației.

Reprezentanții militari ai Republicii Belarus au atras atenția asupra faptului că forțele participante la verificare vor fi crescute treptat, pentru a se permite evaluarea capacității acestora de a reacționa la amenințările militare venite atât pe cale aeriană, cât și pe cale terestră.

Ministerul Apărării din Republica Belarus a informat că activitățile aflate în curs de desfășurare reprezintă una dintre cele mai eficiente modalități de antrenare a trupelor și nu sunt concepute ca o amenințare pentru statele vecine și nici pentru regiunea europeană în general.

Serviciul de presă al ministerului a avertizat asupra faptului că, pe timpul verificării, este planificată redislocarea unei cantități importante de tehnică militară, fapt ce va determina îngreunarea deplasărilor pe drumurile publice. În aceste condiții, reprezentanții Ministerului Apărării au recomandat locuitorilor și conducătorilor mijloacelor de transport să se deplaseze cu prudență, în funcție de condițiile meteorologice și de vizibilitate. 

Comentariul autorului: Probabil, verificarea inopinată asupra nivelului de pregătire al trupelor din Republica Belarus reprezintă o reacție la exercițiile militare aflate în curs de desfășurare în mai multe state membre NATO, inclusiv în Polonia și în țările baltice, cu participarea Forțelor pentru Operații Speciale (FOS).

Ca urmare, nu se așteaptă ca trupele din Republica Belarus să pătrundă pe teritoriul Ucrainei, în sprijinul militarilor ruși participanți la “operația militară specială”.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel