În 2023 US Army ar putea primi noua artilerie autopropulsată M109A7 Paladin echipată cu tunul ERCA

Eduard Pascu |
Data publicării:
ERCA M109A7 Paladin Sursa foto: US Army/Ana Hendeson
ERCA M109A7 Paladin Sursa foto: US Army/Ana Hendeson

US Army a început selecția unui batalion de artilerie care va primi noul obuzier cu bătaie lungă M109A7 Paladin.

Potrivit generalului de brigadă John Rafferty, care se ocupă de programul de modernizare a tragerilor de precizie pe distanță lungă, US Army se pregătește să selecteze un batalion de artilerie pentru a primi primul sistem de artilerie cu rază extinsă, transmite Defense News.

Lansarea va avea loc în 2023, dar armata va trebui să selecteze din timp unitatea pentru a putea efectua o evaluare operațională pe tot parcursul anului, a mai spus Rafferty. 

În același timp, armata trebuie să sincronizeze livrarea de muniție pentru evaluarea operațională, a mai precizat oficialul.

Tunul ERCA de pe noile sisteme de artilerie Paladin a lovit o țintă aflată la 70 de kilometri în poligonul Yuma din Arizona, în decembrie 2020, folosind un proiectil ghidat Excalibur cu rază extinsă .

US Army caută extinderea distanțelor de lovire a țintelor pentru a elimina avantajele adversarilor precum Rusia și China. 

Sistemul ERCA este montat pe un șasiu obuzier M109A7 Paladin Integrated Management  și este echipat cu un tun de calibru 155 cu o lungime de 9 metri.

Cu noul tun în combinație cu muniții Excalibur fabricate de Raytheon sau cu proiectile cu capacitate mărită XM1113, US Army a reușit să mărească considerabil distanțele de tragere a artileriei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel