În 2023 US Army ar putea primi noua artilerie autopropulsată M109A7 Paladin echipată cu tunul ERCA

Eduard Pascu / 18 Martie 2021 / 18:05
ERCA M109A7 Paladin Sursa foto: US Army/Ana Hendeson
ERCA M109A7 Paladin Sursa foto: US Army/Ana Hendeson

US Army a început selecția unui batalion de artilerie care va primi noul obuzier cu bătaie lungă M109A7 Paladin.

Potrivit generalului de brigadă John Rafferty, care se ocupă de programul de modernizare a tragerilor de precizie pe distanță lungă, US Army se pregătește să selecteze un batalion de artilerie pentru a primi primul sistem de artilerie cu rază extinsă, transmite Defense News.

Lansarea va avea loc în 2023, dar armata va trebui să selecteze din timp unitatea pentru a putea efectua o evaluare operațională pe tot parcursul anului, a mai spus Rafferty. 

În același timp, armata trebuie să sincronizeze livrarea de muniție pentru evaluarea operațională, a mai precizat oficialul.

Tunul ERCA de pe noile sisteme de artilerie Paladin a lovit o țintă aflată la 70 de kilometri în poligonul Yuma din Arizona, în decembrie 2020, folosind un proiectil ghidat Excalibur cu rază extinsă .

US Army caută extinderea distanțelor de lovire a țintelor pentru a elimina avantajele adversarilor precum Rusia și China. 

Sistemul ERCA este montat pe un șasiu obuzier M109A7 Paladin Integrated Management  și este echipat cu un tun de calibru 155 cu o lungime de 9 metri.

Cu noul tun în combinație cu muniții Excalibur fabricate de Raytheon sau cu proiectile cu capacitate mărită XM1113, US Army a reușit să mărească considerabil distanțele de tragere a artileriei.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy