Imagini cu noua artilerie autopropulsată M1299 a US Army care va atinge ținte aflate la peste 70 de kilometri

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Un utilizator de Twitter a dat publicității o serie de imagini cu noua artilerie autopropulsată a US Army, transmite defence blog.

Imaginile care au fost prezentate oferă experților și analiștilor militari o primă privire detaliată asupra armamentului artileriei autopropulsate calibru 155 mm a US Army, cunoscută în prezent ca XM1299, care este echipată cu un tun uriaș botezat XM907 58.

Noul model de artilerie autopropulsată de 155 mm este dezvoltat în cadrul programului Extended Range Cannon Artillery (ERCA) și este finanțat de Armament Research, Development and Engineering Center a US Army.

(w670)

Sistemul de artilerie cu rază lungă de acțiune al US Army este conceput pentru a mări raza de acțiune și ritmul loviturilor pe actualele și viitoarele artilerii autopropulsate M109A7. În comparație cu predecesorii săi, noul sistem de artilerie este echipat cu două tehnologii de vârf - un nou tip de proiectil XM1113 și un tun de calibru howitzer 58 care poate atinge ținte aflate la distanțe cuprinse între 38 și peste 70 km.

Noul sistem de artilerie va fi desemnat ca M1299.

 

(w670)

Armata speră că, cu muniție sporită, tunurile ar putea atinge ținte la 100 km. Pentru aceste sisteme se dezvoltă nu numai tunul XM907, ci și muniție, precum proiectilul asistat de rachetă XM1113, supraîncărcarea XM654, un încărcător automat și un nou sistem de control al focului.

Vezi și: Armata SUA a produs un tun autopropulsat care poate lovi ținte aflate la peste 70 de kilometri

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel