Igor Dodon recidivează: Republica Moldova ar putea intra într-un război împotriva Rusiei

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării din Republica Moldova
Sursă foto: Ministerul Apărării din Republica Moldova

Igor Dodon a făcut o declarație cel puțin deplasată cu privire la faptul că sub conducerea Maiei Sandu, Președinția Republicii Moldova, care este „controlată extern”, ar urma să intre într-un război împotriva Federației Ruse. 

Declarația lui Igor Dodon este în mod cert una cu caracter de dezinformare în contextul în care partidul său se prăbușește în sondaje într-un moment în care Curtea Constituțională de la Chișinău a dat undă verde președintelui Maia Sandu să dizolve Parlamentul și să fie organizate astfel alegeri anticipate. Igor Dodon s-a opus unui asemenea scenariu.

Astfel, Dodon alimentează din nou „tema Rusia”, pe care o folosește politic în vederea obținerii capitalului electoral din zona anti-europeană a Republicii Moldova.

Portalul Deschide.md, subliniază în acest sens: „Aflat în cădere liberă în sondaje și cu perspectiva pierderii libertății din cauza actelor de corupție săvârșite, Igor Dodon, în disperare, a reactivat o sperietoare de care face uz de fiecare dată când simte cum este bătut încă un cui în sicriul său politic, ultimul în cazul de față”. 

 

Igor Dodon șochează: Republica Moldova ar putea să intre într-un război împotriva Rusiei

 

În cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune din Republica Moldova, fostul președinte Igor Dodon a transmis că are „informații” potrivit cărora Maia Sandu se va alia cu Ucraina iar Republica Moldova se va alătura într-un război împotriva Federației Ruse. Dodon spune că în acest moment doar faptul că Maia Sandu nu deține controlul Parlamentului o oprește să facă acest lucru.

„Instituția prezidențială a trecut sub controlul extern și este pericol mare. În regiune poate izbucni un conflict mare. Vedeți ce se întâmplă în Ucraina. Mă tem să nu ne atragă Maia Sandu într-un război regional. Când fac aceste declarații, le fac cu cunoștință de cauză. Ce o oprește pe Maia Sandu să nu facă ceea ce vrea să facă Zeleneski, este că nu are control asupra Parlamentului și Guvernului. Noi am putea dezgheța conflictele regionale sub dictatura unor experți externi”, e declarația greu de reprodus și de comentat în notă serioasă a fostului președinte Igor Dodon.

Sursa citată amintește că Dodon s-a mai folosit de astfel de informații false, precizând în timpul campaniei electorale că dacă Maia Sandu va câștiga în fața sa, în Republica Moldova va fi declanșat un război civil.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel