Compania sud-coreeană Hyundai Rotem vrea să vândă un nou transportor blindat către state din Europa de Est: România nu este considerată un potenţial client

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Compania sud-coreeană de apărare Hyundai Rotem consideră că armata ucraineană este un utilizator promițător al noilor vehicule blindate pe roți N-WAV. Acest lucru a fost anunțat în cadrul unei recente prezentării facute de compania Hyundai Rotem pentru blindatele N-WAV.

În timpul prezentării, reprezentanții gigantului coreean din domeniul apărării au discutat despre planurile de înființare a unei fabrici în Polonia pentru a produce noile vehicule blindate N-WAV 8×8.

Se așteaptă ca noua întreprindere să devină un centru de producție care va furniza vehicule blindate altor țări din Europa de Est. Printre potențialii utilizatori se numără armata ucraineană, care va avea probabil nevoie de volume mari de vehicule blindate după război.

Armata poloneză, care are nevoie de 1.500 de unități pentru a înarma două divizii nou create, împreună cu Bulgaria, Slovenia și Ungaria, care intenționează să își înlocuiască vehiculele blindate din epoca sovietică cu modele mai moderne, sunt, de asemenea, considerați potenţi clienți, potrivit Militarnyi.

Pe lângă producția de echipamente noi, se așteaptă ca viitorul centru industrial polonez de la Hyundai să devină și un centru de reparații pentru vehiculele achiziţionate de țările menționate mai sus.

Promițătorul vehicul blindat pe roți N-WAV 8×8 se bazează pe vehiculul blindat de luptă coreean K808, fabricat de Hyundai Rotem.

Vehiculul este conceput pentru a transporta mai mulţi militari și a oferi sprijin direct în luptă. În configurația sa normală, poate găzdui opt infanteriști și trei membri ai echipajului.

Principalul avantaj al noului vehicul ar trebui să fie modularitatea să, care, în special, se reflectă în capacitatea de a integra cu ușurință majoritatea sistemelor telecomandate de luptă de pe piață.

Coreenii oferă propriul modul cu arma automată Northrop Grumman Mk30 Bushmaster II. Cu toate acestea, se pare că versiunea poloneză a vehiculului blindat va fi echipată cu modulul de luptă greu ZSSW-30 - un produs realizat 100% de industria poloneză de armament.

Conform informațiilor dezvăluite în cadrul prezentării, protecția balistică a vehiculului va permite să reziste la atacuri de nivel 4-6, conform STANAG 4569. Acest lucru poate fi interpretat ca protecție împotriva focului unei mitraliere de calibrul 14,5 mm și rezistenţa frontală la focul unui tun automat de 30 mm. În același timp, protecția împotriva minelor este proiectată pentru a rezista la detonarea a 10 kilograme de TNT.

Vehiculul blindat are o configurație clasică, cu motorul și compartimentul șoferului în față, compartimentul de luptă în centru și compartimentul pentru infanterie în spate.

Ca dotare standard, vehiculul este echipat cu un motor diesel combinat cu o transmisie automată. Cu toate acestea, producătorul dezvoltă, de asemenea, o unitate de propulsie alternativă care va funcționa cu hidrogen.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel