Gabriel Leș: România achiziționează al doilea sistem de rachete HIMARS

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Ministrul Gabriel Leș a anunțat că până la finalul acestei luni România va achiziționa al doilea sistem HIMARS.

În cursul acestei zile, ministrul Apărării, a anunțat achitarea unei plăți în valoare de 85 de milioane de dolari, pentru a treia tranșă de rachete pentru sistemul Patriot, dar a vorbit și despre un alt program de înzestrare cu rachete, respectiv lansatorul multiplu cu bătaie mare 'HIMARS', din care, până la sfârşitul lunii, va fi achiziţionat al doilea sistem. 

„Un alt program este lansatorul multiplu de rachete cu bătaie mare 'HIMARS' - suntem aproape gata de achiziţia celui de-al doilea sistem până la sfârşitul acestei luni.

Programul are ca obiectiv achiziţia a trei sisteme de lansatoare multiple de rachete cu bătaie mare, de nivel batalion, de câte aproximativ 18 staţii de lansare, tot în sistem 'government to government' cu Statele Unite. Primul sistem a fost achiziţionat anul trecut în luna februarie", a precizat Leş. 

La fel ca și Patriot, achiziţionarea de către România a sistemelor HIMARS face parte dintr-un acord G2G (guvern-guvern).

HIMARS este unul dintre cele mai fiabile sisteme de sprijin de luptă testate și utilizate în misiuni reale de Forțele Terestre și Corpul de Infanterie Marină ale SUA și oferă o capacitate de luptă superioară, asigurând structurilor militare un avantaj substanțial, oferind comandanților opțiuni pentru succesul misiunii în operațiile specifice.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel