Hamas a atacat cu o rachetă antitanc un autobuz al armatei israeliene

Eduard Pascu / 20 mai 2021 / 11:33
Autobuz armata israeliana Sursa foto: Bitachon Sadeh Group
Autobuz armata israeliana Sursa foto: Bitachon Sadeh Group

Brigăzile Al-Qassam din Hamas au declarat că au vizat un autobuz care transporta soldați israelieni cu o rachetă antitanc. 

Brigăzile Hamas au declarat că un autobuz folosit la transportul soldaților israelieni a fost lovit cu o rachetă antitanc Al-Qassam și ulterior au lansat un atac cu mortiere, transmite Jerusalem Post. IDF a anunțat că autobuzul era gol dar un soldat a fost ușor rănit în incident.

1. Hamas anti... (hamas-antitanc-sursa-foto-bluesauron-twitter_96246300.jpg)

Sursa foto: BlueSauron/Twitter

Anunțul privind atacul a venit după aproximativ 8 ore de calm, timp în care sirenele apărării antiaeriene israeliene nu au sunat.

IDF a continuat să lovească ținte în Fâșia Gaza miercuri seară și joi dimineață, efectuând bombardamente împotriva infrastructurii subterane a Hamasului în Fâșia Gaza peste noapte și vizând două depozite de arme joi dimineață.

Aproximativ 70 de rachete au fost lansate către Israel între orele 19:00. și 7 dimineața, conform IDF. Zece dintre acestea au căzut în Fâșia Gaza iar alte 60 dintre rachetele lansate au fost interceptate și distruse de Iron Dome.

Brigăzile Abu Ali Mustapha, aripa militară a Frontului Popular pentru Eliberarea Palestinei (PFLP), și-au asumat responsabilitatea pentru atacul cu rachete care a rupt scurta perioadă de acalmie joi dimineață.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy