Hamas a atacat cu o rachetă antitanc un autobuz al armatei israeliene

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Autobuz armata israeliana Sursa foto: Bitachon Sadeh Group
Autobuz armata israeliana Sursa foto: Bitachon Sadeh Group

Brigăzile Al-Qassam din Hamas au declarat că au vizat un autobuz care transporta soldați israelieni cu o rachetă antitanc. 

Brigăzile Hamas au declarat că un autobuz folosit la transportul soldaților israelieni a fost lovit cu o rachetă antitanc Al-Qassam și ulterior au lansat un atac cu mortiere, transmite Jerusalem Post. IDF a anunțat că autobuzul era gol dar un soldat a fost ușor rănit în incident.

1. Hamas anti... (hamas-antitanc-sursa-foto-bluesauron-twitter_96246300.jpg)

Sursa foto: BlueSauron/Twitter

Anunțul privind atacul a venit după aproximativ 8 ore de calm, timp în care sirenele apărării antiaeriene israeliene nu au sunat.

IDF a continuat să lovească ținte în Fâșia Gaza miercuri seară și joi dimineață, efectuând bombardamente împotriva infrastructurii subterane a Hamasului în Fâșia Gaza peste noapte și vizând două depozite de arme joi dimineață.

Aproximativ 70 de rachete au fost lansate către Israel între orele 19:00. și 7 dimineața, conform IDF. Zece dintre acestea au căzut în Fâșia Gaza iar alte 60 dintre rachetele lansate au fost interceptate și distruse de Iron Dome.

Brigăzile Abu Ali Mustapha, aripa militară a Frontului Popular pentru Eliberarea Palestinei (PFLP), și-au asumat responsabilitatea pentru atacul cu rachete care a rupt scurta perioadă de acalmie joi dimineață.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel