Hacker rus, extrădat de Bulgaria în SUA

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Bulgaria a extrădat în Statele Unite un hacker rus inculpat de un tribunal american pentru o fraudă informatică vastă şi complexă, a anunţat sâmbătă ambasada rusă la Washington, informează France Presse.

Potrivit ambasadei, Aleksandr Jukov a fost extrădat vineri şi este deţinut într-o închisoare din Brooklyn, la New York.

"Angajaţi ai consulatului general (rus) din New York îl vor vizita în închisoare în curând", a precizat ambasada.

Jukov este una dintre cele opt persoane, majoritatea cetăţeni ruşi, inculpate în noiembrie 2018 în Statele Unite după ce au creat sisteme complexe de reclame online false care au provocat pagube de zeci de milioane de dolari mai multor companii.

Un ruso-ucrainean, cinci ruşi şi doi kazahi sunt urmăriţi penal pentru fraudă electronică, intruziune informatică, furt de identitate în formă agravată şi spălare de bani.

Trei dintre ei au fost arestaţi în străinătate, dar ceilalţi sunt încă în libertate.

 

Pierderi de milioane de dolari

 

Jukov, originar din Sankt Petersburg, a fost arestat în noiembrie în Bulgaria unde trăia din 2010.

Potrivit autorităţilor, unul dintre dispozitivele hackerilor - instalat între 2014 şi 2016 - a costat 7 milioane de dolari companiile ce au cumpărat anunţuri publicitare online care nu au fost niciodată văzute internauţi.

Potrivit acuzaţiei, hackerii au programat servere pentru a simula o activitate umană pe internet, navigând pe web cu ajutorul unui browser fals.

Un alt dispozitiv, folosit între 2015 şi 2018, a putut falsifica miliarde de reclame. Potrivit justiţiei americane, această stratagemă a făcut companiile să plătească peste 29 de milioane de dolari pentru publicitate în realitate niciodată vizibilă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel