Grupul de luptă USS Nimitz "descoperit" de o dronă iraniană

Eduard Pascu |
Data publicării:
Sursă foto: US Navy
Sursă foto: US Navy

Iranul se laudă că o dronă fabricată autohton a descoperit în apropiere de strâmtoarea Hormuz navele grupului de luptă conduse de portavionul USS Nimitz.

O dronă Corpului Gardienilor Revoluției Islamice a detectat un grup de luptă al SUA, inclusiv portavionul USS Nimitz, înainte ca flotila să treacă prin Strâmtoarea Hormuz, a spus contraamiralul Ali Reza Tangsiri, transmite Tasnim.
Comandantul marinei IRGC, contraamiralul Ali Reza Tangsiri, a declarat că drona a detectat grupul de luptă american înainte ca flotila să treacă prin strâmtoarea Hormuz și în apele Golfului Persic.

Navele militare detectate de drona iraniană erau portavionul USS Nimitz împreună cu flotila sa de nave, inclusiv două distrugătoare cu numerele de identificare 114 și 104, crucișătoarele 58 și 59, două fregate de patrulare cu numerele de identificare 9 și 12 și o navă a Gărzii de Coastă cu cod 1333, a mai spus el.

Comandantul a făcut această declarație cu ocazia unei ceremonii în timpul căreia 188 de noi drone și elicoptere navale s-au alăturat flotei de avioane a marinei IRGC.

În iulie, IRGC a efectuat un exercițiu aerian și naval în largul strâmtorii strategice Hormuz și în Golful Persic.

Citește și: Portavionul american USS Nimitz și grupul său de luptă au traversat strâmtoarea Ormuz, stârnind furia Iranului

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel