Grupul de luptă condus de portavionul Ronald Reagan se află în Marea Chinei de Sud

Eduard Pascu |
Data publicării:

Grupul de luptă condus de portavionul USS Ronald Regan se află în Marea Chinei de Sud pentru a treia oară în acest an, ca parte a misiunii de asigurare a liberei circulații maritime.

USS Ronald Reagan (CVN-76) și grupul său de luptă au trecut prin strâmtoarea Malacca și au intrat în Marea Chinei de Sud, potrivit observatorilor de nave. Însoțitorul portavionului a fost crucișătorul cu rachete ghidate USS Antietam (CG-54) și distrugătorul USS Halsey (DDG-97), transmite USNI News.

„Cât timp se va afla în Marea Chinei de Sud, grupul de luptă desfășoară operațiuni de securitate maritimă, care includ operațiuni de zbor cu aeronave cu aripă fixă ​​și rotativă, exerciții de luptă maritimă și de pregătire tactică coordonată între unitățile de suprafață și cele aeriene”, se arată într-un mesaj al Flotei a 7-a SUA. .

Înainte de a ajunge în Marea Chinei de Sud, portavionul Ronald Reagan opera în Oceanul Indian. 

De asemenea, distrugătorul USS Barry (DDG-52) a trecut miercuri prin strâmtoare, o premieră pentru o navă de război americană începând cu 31 august. „Tranzitul navei prin strâmtoarea Taiwan demonstrează angajamentul SUA față de un Indo-Pacific liber și deschis”, se mai arată în comunicat. .

Potrivit Beijingului, forțele chineze au monitorizat distrugătorul SUA în timpul tranzitului său. "Avertizăm SUA să oprească acțiunile care provoacă probleme și tulbură situația din strâmtoarea Taiwan", a declarat joi purtătorul de cuvânt al PLAN, colonelul Zhang Chunhui.

Tranzitul distrugătorului și cel al grupului de luptă condus de USS Reagan urmează unei operațiuni de libertate de navigație efectuată de către distrugătorul USS John McCain (DDG-56) în largul insulelor Paracel la începutul acestei luni. Oficialii chinezi au protestat și atunci.

"Cerem SUA să oprească imediat astfel de acțiuni provocatoare, (și) să controleze și să restricționeze strict operațiunile militare în mare și aer", a declarat Armata Populară de Eliberare într-un comunicat, potrivit Reuters.

Citește și: Demonstrație de forță a US Navy în Marea Filipinelor

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel