Grecia semnează un acord cu Israelul pentru cumpărarea de rachete Spike

Produs de Rafael din Israel, Spike NLOS este un sistem de rachete ghidate antitanc (ATGM) cu rază lungă de acțiune, utilizat de o gamă largă de platforme de lansare, inclusiv elicoptere, distrugătoare de tancuri, vehicule ușoare și chiar ambarcațiuni.
Produs de Rafael din Israel, Spike NLOS este un sistem de rachete ghidate antitanc (ATGM) cu rază lungă de acțiune, utilizat de o gamă largă de platforme de lansare, inclusiv elicoptere, distrugătoare de tancuri, vehicule ușoare și chiar ambarcațiuni.

Israelul a semnat un acord care prevede vânzarea de rachete Spike către Grecia, în schimbul sumei de 1,44 miliarde şekeli (400 de milioane dolari), a anunţat luni Ministerul Apărării israelian, citat de Reuters. Rachetele Spike sunt produse de compania cu capital de stat israeliană Rafael.

,,Acest proiect se adaugă unei serii de acorduri între Statul Israel şi Republica Elenă şi accentuează parteneriatul solid între ţările noastre şi între sistemele noastre de apărare, precum şi angajamentul nostru comun faţă de asigurarea stabilităţii regionale'', a spus ministrul apărării israelian Yoav Gallant.

Potrivit prezentării de pe website-ul său, compania israeliană Rafael este unul dintre pionierii în găsirea unor soluţii privind apărarea şi securitatea, inclusiv securitatea cibernetică, pentru aer, sol, apă şi spaţiu.

Inovaţiile sale se bazează pe experienţa operaţională extinsă şi pe înţelegerea nevoilor care apar în luptă. Ele permit dezvoltarea rapidă de soluţii eficiente pentru provocările complexe pentru apărare şi securitate. 

S-a planificat ca sistemele de rachete Spike să fie instalate pe elicopterele de atac ale forțelor terestre și pe ambarcațiunile marinei elene.

Spike NLOS este un sistem de rachete cu rază lungă de acțiune, conceput pentru a lovi vehicule blindate moderne, fortificații, efective inamice şi ambarcaţiuni.

Spike NLOS este un sistem de rachete de precizie cu rază lungă de acțiune, testat în luptă.  Acesta poate fi integrat pe o varietate de sisteme terestre, platforme de aviație și maritime, oferind o capacitate de lovire la distanță pentru a lovi la distanță și/sau la distanță.

Cu ajutorul dispozitivului de urmărire în infraroșu electro-optic/imagistică , sistemul de arme oferă operatorului imagini video în timp real și control "man-in-the-loop" pe tot parcursul zborul rachetei. Sistemul Spike NLOS oferă capacitatea de a lovi ținte aflate de până la 32 de kilometri.

În timpul zborului, operatorul poate obține informații, face supraveghere și recunoaștere în teren (ISR), analizând câmpul de luptă, să obțină o identificare clară ă a țintei și să obțină certitudinea că racheta a avut un impact asupra țintei. Operatorul poate, de asemenea, să reprioritizeze racheta și să lovească ținte mai importante. Cu alte cuvinte, rachete îşi poate alege singură alte ţină în funcţie de comenzile pe care le primeşte de la unitatea de control.

Racheta este configurată cu unul dintre cele trei tipuri de focoase pentru o letalitate specifică misiunii: Focosul cu fragmentare este optimizat pentru a lovi sisteme de apărare antiaeriană, vehicule neblindate, centre de comandă și control. Elementul exploziv antitanc (HEAT) este dedicat pentru distrugerea vehiculelor blindate. Iar focosul de tip PBF poate penetra buncărele, structuri fortificate.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel