Grecia ar fi fost de acord să desfășoare o unitate de rachete Patriot în Arabia Saudită

S.I. Catalin |
Data publicării:

Atena și Riadul au purtat discuţii despre desfășurarea de rachete antiaeriene Patriot ale Forțelor Aeriene Elene în Arabia Saudită, potrivit Greekherald.com și Ekathimerini.com.

Detaliile tehnice referitoare la transportul rachetelor, desfășurarea, costul și responsabilitatea operațională rămân a fi stabilite pentru încheierea unui acord între cele două state.

Potrivit unor surse, acordul urmărește angajamentele ministerelor de externe al Greciei și Arabiei Saudite, stabilite în urmă cu câteva săptămâni, pentru a îmbunătăţi apărarea aeriană a cel mai mare stat din Peninsula Arabică, având în vedere recentele atacuri cu drone kamikaze împotriva instalațiilor petroliere instalaţii ale gigantului saudit Aramco.

Din câte se pare, această decizie vine ca urmare a presiunilor Washingtonului asupra Atenei pentru a avea o prezență militară mai vizibilă în Golful Persic. Grecia a răspuns de două ori negativ la solicitările anterioare americane de a trimite o fregată pentru a se alătura unei forțe navale în regiune sub conducerea SUA.

Autoritățile elene remarcă faptul că acordul dintre Atena și Riyadh este premergător crizei dintre Washington și Teheran cu privire la asasinarea generalului iranian Qasem Soleimani de către armata americană.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel