Tancurile germane vor fi mai greu de distrus. Leopard 2A7 primeşte sisteme active de protecție TROPHY

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerele Apărării israeliene și germane au semnat un acord pentru echiparea tancurilor germane Leopard 2A7A1 cu sistemul activ de protecție TROPHY.  Acordul G2G acoperă furnizarea de Trophy Active Defense System (ADS) pentru echiparea a 17 tancuri ale Armatei germane (Bundeswehr).

Contractul semnat între conglomeratul german de apărare Krauss-Maffei Wegmann (KMW), principalul producător al tancului Leopard 2A7, și producătorul sistemelor TROPHY, compania israeliana RAFAEL, prevede livrarea de sisteme, interceptori și piese de schimb, instruire operațională și tehnică. Sistemele vor fi livrate pe parcursul mai multor ani.

Potrivit KMW, integrarea sistemelor pe Leopard 2A7A1 va fi finalizată în 2023. RAFAEL se așteaptă ca, în viitor, Germania să achiziționeze sisteme suplimentare Trophy pentru a echipa majoritatea flotei sale moderne de tancuri Leopard 2. Bundeswehrul operează 328 de tancuri Leopard 2 de trei tipuri - 2A6, 2A6M, 2A7.

 

Leopard 2 A7V +TROPHY = Leopard 2A7A1 - versiunea îmbunătățită a tancului Leopard 2A7

 

Forțele armate germane (Bundeswehr) vor primi mai multe tancuri Leopard 2 A7V, cel mai probabil în anul 2021. Tancurile sunt în prezent testate la Centrul de Tehnologii Militare al Bundeswehr din Meppen, a anunțat ministerul german al Apărării. 

Dezvoltat de conglomeratul german de apărare Krauss-Maffei Wegmann (KMW), Leopard 2 A7V este versiunea îmbunătățită a tancului Leopard 2A7, deja furnizat Forţelor Terestre Germane.

În momentul de față, producătorul german de armament, Krauss-Maffei Wegmann, lider european în fabricarea vehiculelor blindate de luptă cu propulsie pe şenile sau pe roţi, modernizează tancurile Leopard 2A7 aflate în serviciul Bundeswehr sau al altor Forțele Armate din Europa.

Ministerul Apărării din Germania a comandat 104 tancuri Leopard 2 A7V de la Producătorul german de armament, Krauss-Maffei Wegmann (KMW), care vor fi livrate armatei germane până la sfârşitul anului 2023.

În primăvara trecută, compania germană Rheinmetall anunţa că va moderniza o parte din flota tancurilor principale de luptă Leopard a Bundeswehr. La momentul respectiv, ministerul german al Apărării din anunța că parlamentul german a aprobat două proiecte în valoare totală de 484 de milioane de dolari (428 de milioane de euro) pentru creşterea şi îmbunătăţirea capacităților Bundeswehr-ului. Ca parte a acestor contracte 101 de tancuri Leopard 2, variantele A6M A2 și A6 trebuie să fie aduse la standardul Leopard 2 A7V. 

Leopard 2 A7V - acesta este denumirea celui mai modern tanc din NATO. Indicativul „A7" reprezintă a șaptea generație a tancului Leopard 2, iar „V" reprezintă faptul că este o versiune „îmbunătățită". Îmbunătățirile vizează, printre altele, sistemul de apărare și vederea pe timp de noapte. 

 

Caracteristici ale sistemului activ de protecţie “Trophy” (APS)

 

Sistemul activ de protecţie TROPHY detectează focul inamic, calculează unghiul şi timpul de impact şi lansează o ploaie de alice asupra proiectilului. Raza de acţiune este mică pentru a nu pune în pericol infanteria, iar sistemul este eficient împotriva rachetelor anti-tanc, a RPG-urilor şi a altor proiectile similare.

De la prima sa utilizare în condiţii reale de luptă, în anul 2011, sistemul Trophy a fost folosit de nenumărate ori, dovedindu-şi pe deplin utilitatea prin nivelul ridicat de protecţie pe care l-a oferit soldaţilor care se aflau în vehicule militare care dispuneau de un astfel de sistem activ de protecţie.

Potrivit companiei Rafael, sistemul Trophy a fost supus la peste 5.000 de teste și a acumulat peste 1.000.000 de ore de funcționare, iar acum există contracte pentru producția în serie a peste 1.800 de sisteme de acest tip.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel