Germania: Serviciile secrete vor să ancheteze formaţiunea de extremă-dreapta AfD

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Serviciile de informaţii germane au avertizat marţi formaţiunea extremei drepte AfD (Alternativa pentru Germania) că ar putea fi "pusă sub supraveghere" din cauza discursurilor extremiste ale unora dintre membrii săi.

Oficiul federal pentru protecţia Constituţiei (BfV - serviciul german de informaţii) nu a decis încă oficial punerea AfD sub supraveghere, dar acesta ar putea fi rezultatul anchetei lansate de BfV pentru a încerca să stabilească dacă există legături între membri ai formaţiunii de extremă dreapta cu extrema dreapta radicală şi cu medii neonaziste, potrivit AFP şi Reuters

Potrivit cotidianului berlinez Tagespiegel, citat de Reuters, Oficiul Federal al Protecţiei Constituţiei (BfV) a conchis, într-un raport de 450 de pagini, că AfD, principalul partid german de opoziţie, este un ”caz de examinat”. Această anchetă nu implică, însă, ca AfD să fie plasat în regim de supraveghere completă.

Un purtător de cuvânt al BfV nu a putut confirma informaţia în acest sens publicată în cotidianul berlinez Tagesspiegel, dar a menţionat că serviciul de informaţii urmează să susţină o conferinţă de presă în cursul după-amiezii.
 

O serie de organizaţii de tineret al AfD, între care "Aripile" sau "Alternativa tânără", fac deja obiectul unei supravegheri sporite, adică un nivel superior celui care vizează acum AfD. În 2017, un lider al "Aripilor" a afirmat că memorialul Holocaustului de la Berlin este un "memorial al ruşinii", iar "Alternativa tânără" este bănuită de legături cu formaţiunea de extremă dreapta"Mişcarea identitară", care îşi propune să salvgardeze "identitatea" Europei.

Citește și: Forțele aeriene americane au trimis bombardiere stealth B-2 Spirit în Hawaii

O eventuală punere oficială sub supraveghere ar conferi serviciilor de informaţii interne puteri sporite, între care posibilitatea de a intercepta telecomunicaţiile unor membri, de a stoca date personale sau de a recruta informatori şi de a folosi agenţi infiltraţi.

De la alegerile din septembrie 2017, AfD este principalul partid de opoziţie la nivel naţional în Germania, în Bundestag (camera inferioară a parlamentului), fiind creditat în prezent cu aproape 15% din intenţiile de vot

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel