Germania refuză mărul otrăvit rus. Putin a propus Berlinului reluarea de gaze prin Nord Stream 2 pentru UE

Darius Muresan |
Data publicării:

Germania nu va primi gaze naturale prin conducta Nord Stream 2, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al guvernului de la Berlin, după ce preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a făcut o ofertă privind reluarea livrărilor de gaze naturale către Uniunea Europeană. 

Oficialul german a subliniat că, dacă Rusia doreşte să reia livrările de gaze naturale spre UE, o poate face prin conducta Nord Stream 1.

Anterior, preşedintele Putin a declarat că gazele naturale ruseşti pot fi din nou pompate spre Europa prin partea rămasă intactă a conductei avariate Nord Stream 2, dar decizia finală în acest sens aparţine UE.

"Niciun fel de gaze naturale nu vin prin Nord Stream 1, pentru că Rusia nu le livrează. Dacă Rusia ar livra prin Nord Stream 1, nu avem niciun embargo în acest moment împotriva acestei livrări ", a declarat oficialul german.

Amintim că preşedintele Vladimir Putin a declarat miercuri că Rusia ar putea redirecţiona livrările destinate conductelor Nord Stream avariate către Marea Neagră pentru a crea un centru european de gaze în Turcia sau chiar să folosească singura parte intactă a Nord Stream 2 pentru a aproviziona UE, notează Rador.

O anchetă este în curs de desfăşurare cu privire la exploziile de luna trecută care au rupt conductele Nord Stream 1 şi Nord Stream 2, construite de Rusia, pe fundul Mării Baltice. Vladimir Putin a declarat că este posibilă repararea conductelor, dar că Rusia şi Europa ar trebui să decidă soarta lor. "Am putea muta volumele pierdute de la Nord Stream de-a lungul fundului Mării Baltice în regiunea Mării Negre şi astfel să facem ca principalele rute pentru furnizarea combustibilului nostru, a gazelor noastre naturale către Europa, să treacă prin Turcia, creând cel mai mare centru de gaze pentru Europa în Turcia. Asta, bineînţeles, dacă partenerii noştri sunt interesaţi de acest lucru - şi fezabilitatea economică, bineînţeles", a declarat el la o conferinţă pe teme energetice la Moscova.

Decizia preşedintelui Putin de a trimite trupe în Ucraina i-a determinat pe cumpărătorii europeni să decidă să renunţe la petrolul şi gazele ruseşti şi să caute furnizori alternativi. Rusia este al doilea mare exportator de petrol din lume, după Arabia Saudită, şi principalul exportator de gaze naturale. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel