Germania prelungește patru misiuni militare în străinătate

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Armata germană
Armata germană

Guvernul de la Berlin a decis azi să extindă cu un an patru misiuni militare germane în străinătate.

Una dintre ele este misiunea 'Resolute Support' din Afganistan, care va continua - fără nicio modificare - indiferent de posibila retragare parţială a militarilor americani.

Cabinetul a prelungit de asemenea alte trei operaţiuni care primesc mai puţină atenţie publică: misiunea 'Sea Guardian' a NATO din Marea Mediterană, precum şi participarea la misiunile ONU de menţinere a păcii în Sudanul de Sud (UNMISS) şi Sudan (UNAMID).

Decizia cabinetului trebuie acum aprobată de camera inferioară a parlamentului, Bundestag.

Misiunea 'Resolute Support' are ca scop antrenarea forţelor de securitate afgane. În prezent există circa 1.200 de militari germani în cadrul acestei misiuni NATO în Afganistan. Limita maximă stabilită pentru misiune este de 1.300 de soldaţi germani.


Misiune de securitate navală și contraterorism


Misiunea 'Sea Guardian' a NATO monitorizează folosirea de nave şi avioane în Marea Mediterană. Operaţiunea se concentrează, printre altele, pe securitatea navală şi contraterorism.

Nava germană de aprovizionare 'Bonn' pune la dispoziţie 180 de soldaţi în cadrul acestei misiuni. Limita maximă setată pentru această operaţiune este de 650 de militari.

În centrul misiunii UNAMID din regiunea sudaneză Darfur se află protecţia civililor şi oferirea de ajutor umanitar. Mandatul permite folosirea unui număr de 150 de soldaţi ai Bundeswehr.

Dezvoltată din precedenta misiune UNMIS după declaraţia de independenţă a Sudanului de Sud în 2011, misiunea UNMISS sprijină procesul de pace şi asigură protecţia civililor. Până la 50 de militari germani pot participa la această operaţiune.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel