Germania modernizează vehiculele Wiesel 1 Armored Carrier

Eduard Pascu |
Data publicării:

Ministerul Apărării al Germaniei a acordat în decembrie 2019 companiei Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft un contract pentru modernizarea a 181 de vehicule Wiesel 1 Armored Carrier pentru a prelungi viața operațională până cel puțin în anul 2025, transmite Janes.

În iunie 2017, în urma unei competiții, Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft a primit un contract pentru construirea a trei prototipuri ale modelului Wiesel 1 AWC modernizat. Acestea au fost finalizate în 2018 și predate armatei germane pentru antrenamentul trupelor.

Benjamin Lindsay, manager pentru vânzări și dezvoltare de proiecte în cadrul Diviziei de programe militare a FFG, a declarat că vor primi loturi de 25 de vehicule AWC 1 Wiesel fără arme, care vor fi modernizate și returnate armatei germane. Modernizarea se va axa pe înlocuirea stațiilor radio și a armelor.

Toate cele trei versiuni ale modelului Wiesel urmează să fie modernizate: una echipată cu turela E6-II-A1 și înarmată cu tunul Rheinmetall 20 mm MK 20 Rh 202 cu alimentare dublă va deveni o versiune antitanc și un alt vehicul va deveni o versiune de recunoaștere, potrivit companiei.

Versiunea antitanc a fost prevăzută inițial cu un lansator anti-tanc (ATM) Raytheon TOW A1, dar acesta a fost înlocuit cu Eurospike MELLS, care este desfășurat de armata germană. MELLS este versiunea germană a lui Spike-LR fabricată de Rafael. Valoarea contractului, numărul vehiculelor modernizate și durata implementării nu au fost dezvăluite.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel