Germania a expediat deja blindate Marder. Pistorius: Vehiculele blindate sunt în drum spre Ucraina

Marder / Bundeswehr - Facebook
Marder / Bundeswehr - Facebook

Germania a trimis primele vehicule de luptă ale infanteriei Marder. Echipamentele sunt deja pe drum spre Ucraina, a fost declarat de ministrul german al apărării, Boris Pistorius,  relatează CNN. oficialul german nu a dezvăluit detalii despre momentul exact în care vehiculele promise vor ajunge în Ucraina.

În ianuarie, Berlinul a promis să transfere 40 de unități de astfel de echipamente în Ucraina, iar în aceeași lună, personalul militar ucrainean a sosit în Germania pentru antrenament.

Cancelarul german Olaf Scholz nu vede o încetarea a războiului din Ucraina în viitorul apropiat. El a menționat că pacea este imposibilă fără retragerea trupelor ruse.

„Trebuie să fim pregătiți pentru faptul că poate dura mult timp”, a explicat Scholz.

 

Marder pentru Ucraina 

 

Bundeswehr are în prezent aproximativ 370 de Marder în serviciu. Cu toate acestea, unele dintre ele sunt folosite pentru practică sau pentru piese de schimb. 

Potrivit SPIEGEL, aproximativ 60 de Marder sunt în prezent disponibile pentru a fi transferate către armata ucraineană. Primele 40 au început să fie livrate din primul trimestru al anului 2023, întrucât așa se poate pregăti pentru funcționare în următoarele 7 luni concernul Rheinmetall, care produce aceste vehicule.

Marder este un vehicul de luptă de infanterie, care, în funcție de modificare, cântărește de la 28,5 la 33,5 tone. Poate rezista la loviturile tuturor BMP, APC și BMD rusești (partea frontală) și focul mitralierei tanc KPVT (blindaj lateral și pupa).

BMP este înarmat cu un tun automat de 20 mm cu o viteză a proiectilului de până la 1100 m/s și o rază de tragere efectivă de până la 2-2,5 km. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel