Georgia acuză armata rusă că instalează garduri pe linia care separă regiunea Tskhinvali

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ministerul de Externe al Georgiei a raportat, citând Serviciul de Securitate al Statului că armata rusă a început să instaleze garduri pentru a marca frontiera în zona satului Atotsi (regiunea Karelian), pe linia care separă regiunea Tskhinvali, relatează Novosti-Georgia, citat de Uawire.org.

Ministerul de Externe al Georgiei a numit aceste acțiuni drept o „provocare deliberată" și „o delimitare ilegală", destinată să destabilizeze situația pe teritoriul țarii.

Georgia a cerut Rusiei „să oprească imediat acțiunile distructive". Autoritățile georgiene au declarat că au activat o „linie de asistență" și au transmis informații  Misiunii de monitorizare a UE în Georgia (EUMM Georgia).

Tbilisi a rupt relațiile diplomatice cu Moscova în august 2008, după ce Rusia a recunoscut suveranitatea Abhaziei și Osetiei de Sud - cele două regiuni autonome care făceau parte din Georgia și-au căutat independența față de aceasta chiar înainte de prăbușirea URSS. De asemenea, Uniunea Europeană nu recunoaște independența Osetiei de Sud și a Abhaziei, declarând sprijin pentru integritatea teritorială și suveranitatea Georgiei.

Statutul juridic al Osetiei de Sud ca republică independentă a fost recunoscut doar de cinci state - Rusia, Venezuela, Nicaragua, Nauru și Tuvalu.

În martie 2015, președintele rus Vladimir Putin și liderul republicii separatiste georgiene Osetia de Sud, Leonid Tibilov, au semnat un acord privind cooperarea și integrarea cu această regiune. În martie 2017, guvernul rus a aprobat un acord privind includerea militarilor din Osetia de Sud în armata rusă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel