George Maior: Mihai Fifor, vizită în SUA, în septembrie

Vladimir Neagu |
Data publicării:

Ambasadorul României în Statele Unite, George Maior, a anunțat că ministrul Apărării, Mihai Fifor, va efectua o vizită în SUA, în luna septembrie. 

Declarația lui George Maior a fost făcută într-un interviu acordat luni publicaţiei americane Politico.

Mihai Fifor se va întâlni cu secretarul apărării Jim Mattis, cu care va discuta mai multe aspecte legate de cooperarea bilaterală în domeniul apărării, printre care oferta României de a găzdui un contingent militar american permanent la baza aeriană Mihail Kogălniceanu.

Această bază, a spus George Maior, se află la mai puţin de 150 de mile de Crimeea, a cărei anexare de către Rusia nu este recunoscută de Statele Unite, după cum a reafirmat recent secretarul de stat Mike Pompeo.

"Credem că centrul de greutate ar trebui să treacă, în termeni de forţe, din centrul Europei spre graniţa estică a NATO, care este cea mai expusă", a declarat Maior, care a fost ministru al apărării, publicaţiei americane.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel