Fake news despre programul BC2A. Generalul Virgil Bălăceanu: Este o întreagă bătălie de scoatere de pe piaţă a industrie româneşti

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Generalul Virgil Bălăceanu a vorbit la DefenseRomania despre incidentul din Insula Ialomiţei, din luna iunie, pe timpul desfășurării unor activități de instruire din cadrul Exercițiului Multinațional Saber Guardian 19, când militari ai Armatei SUA au traversat, din eroare, cu tehnica de luptă blindată din dotare o zonă agricolă. 

,,Din păcate în mediul online au apărut articole în care se preciza că, acel incident neplăcut de altfel, de intrare a tancurilor americane în lanurile de orz şi de grâu din Insula Ialomiţei, ar fi fost cauzat de utilizarea unui soft, a unui program de comandă şi control românesc, fiind vorba despre programul BC2A (numite Battle Command and Control Application)'', a precizat generalul Bălăceanu, pentru DefenseRomania.

Acesta a mai subliniat că această informaţie este total inexactă, fiind mai degrabă un fake news care poate lovi destul de puternic în industria de apărare romanescă, chiar dacă compania care produce programul BC2A nu este de stat, ci privată.

Programul BC2A este dezvoltat de către INTERACTIVE SOFTWARE (ISW)- o companie de software independentă și privată, furnizor de sisteme de comandă și control (C2) pentru piața de apărare și a siguranței publice precum și integrator de soluții software. ISW a dezvoltat și îmbunătățit continuu o suită de produse inovatoare și interoperabile C2 numite Battle Command and Control Application – BC2A de la nivelul soldatului la nivel de brigadă.

 

”Bătălie pentru scoaterea de pe piață a producției românești”


,,O informaţie cu totul inexactă, de fapt un fake news. Din păcate o asemenea informaţie a fost susţinută în anumite studiouri de televiziune de către colegi de-ai mei. Probabil nu au analizat prea bine o asemenea informaţie pentru că din datele pe care le am de la alți colegi, care sunt şi tanchişti şi iar unii dintre cei lucreză în domeniul CIS (domeniul sistemelor de comunicații și informatică ale NATO), pe timpul exerciţiului Saber Guardian nu a fost utilizat programul BC2A'', a precizat generalul.

Miza de spatele unui fake news. Sistemul românesc BC2A a fost considerat neperformant, deci o ştire falsă care poate duce la concluzia că ceea ce livrează industria romanescă de armament nu este de calitate.

,,Nu a fost folosit, cum se precizează, nici pe timpul exerciţiului Saber Strike din Polonia. Iată, deci, o ştirie falsă care poate să ducă eronat la concluzia că ceea ce livrează industria noastră nu este un program valabil şi trebuie scos de pe piaţă iar în locul ei să intre alte programe care vin din surse externe'', e de părere generalul român.

,,Este o întreagă bătălie de scoatere de pe piaţă a producţiei româneşti, a industrie noastre, fie de stat, fie privată. Trebuie să veghem asupra acestui lucru, iar deciziile politice trebuie să stabilească coordonate foarte precise cu privire la sprijinirea industrie noastre de apărare'', a mai precizat generalul Bălăceanu.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel