Generalul Mark Milley: SUA analizează detaliat dacă stocurile sale de muniţii sunt suficiente

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Armata Statelor Unite analizează ce cantitate de muniție foloseşte Rusia pe frontul din Ucraina pentru a se asigura că Pentagonul calculează cu exactitate armele de care ar avea nevoie în cazul unor conflicte sau operațiuni militare viitoare, a declarat marți şeful Statului major interarme, generalul Mark Milley. Oficialii occidentali au declarat că Rusia a folosit cantităţi semnificative de muniției ghidata pe frontul din Ucraina, iar industria sa de apărare nu poate produce toate tipurile de muniție și sisteme de armament din cauza sancțiunilor occidentale.

Ucraina, care primeşte arme de la țările occidentale, folosește, de asemenea, artilerie și alte tipuri de muniții într-un ritm rapid. Acest aspect a fost discutat de mai multe ori în ultimele luni, ridicând îngrijorări cu privire la cât timp ar putea să mai primească în acelaşi ritm Ucraina arme de la statele occidentale.

''Vom face un studiu, o analiză chiar acum, pentru a ne asigura că planurile noastre militare, planurile noastre de rezervă, pe care le-am multiplicat în diferite teatre de operaţiuni din lume, sunt bazte pe calculele şi estimările corecte'', a spus generalul Milley, potrivt Reuters.

''Vom discuta cu industria pentru a lua toate măsurile corective, pentru a fi siguri că avem nivelurile adecvate ale stocurilor în caz că s-ar putea întâmpla ceva'', a adăugat înaltul oficial militar american.

Recent au apărut informaţii că, în timpul invaziei sale în Ucraina, Rusia a înlocuit focoasele rachetelor sale de mare precizie întrucât a epuizat stocul de rachete convenţionale.

Ucraina, care este înarmată de ţări occidentale, foloseşte pe scară largă artilerie şi alte tipuri de muniţii.

Forţele armate ale SUA au planuri de rezervă pentru potenţiale conflicte în lume. Aceste planuri includ câte trupe, piese de echipament şi muniţii ar putea fi necesare.

Statele Unite susţin că Phenianul furnizează în secret Rusiei un număr ''semnificativ'' de proiectile de artilerie pentru a fi folosite în Ucraina. De asemenea, Rusia a achiziţionat drone din Iran care au fost utilizate pentru a ataca oraşele şi infrastructura energetică ucrainene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel