Generalul Daniel Petrescu: Instituţia apărării - în plin proces de consolidare a capacităţii defensive

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, au participat, vineri, la sediul MApN, la ceremonia militară dedicată Zilei Statului Major al Apărării.

Potrivit unui comunicat al MApN, activitatea se înscrie în seria de manifestări planificate, în perioada 11-13 noiembrie, pentru a marca împlinirea a 162 de ani de la înfiinţarea, prin ordinul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, în 12 noiembrie 1859, a Corpului de Stat Major General al Principatelor Unite, structură strategică de concepţie şi planificare a oştirii care, din anul 2017, poartă numele de Statul Major al Apărării (SMAp).

În cadrul ceremoniei, generalul-locotenent Daniel Petrescu a felicitat întreg personalul Statului Major al Apărării pentru angajamentul ferm de intensificare a procesului de transformare structurală şi calitativă a Armatei României, în vederea adaptării instituţiei la evoluţia mediului de securitate şi a realizării interoperabilităţii cu forţele aliate şi partenere.

"Marcarea celor 162 de ani de existenţă a eşalonului central de concepţie şi planificare al Armatei României găseşte instituţia apărării în plin proces de consolidare a capacităţii defensive, într-un mediu de securitate regional şi global marcat de provocări. Datorită expertizei celor care alcătuiesc Statul Major al Apărării, precum şi a implicării remarcabile a structurii de forţe, în anul 2021 nu doar că au fost atinse condiţiile esenţiale pentru îndeplinirea misiunilor constituţionale, dar a crescut atât încrederea populaţiei în Armata României, cât şi relevanţa instrumentului militar naţional în menţinerea actualului echilibru strategic", a afirmat şeful SMAp.

Programul de manifestări dedicate aniversării Zilei Statului Major au inclus desfăşurarea, sub egida publicaţiei "Gândirea Militară Românească", a conferinţei ştiinţifice internaţionale intitulată "Consolidarea profilului României ca actor proactiv pentru asigurarea securităţii în regiunea Mării Negre", organizarea unei expoziţii de carte şi decernarea premiilor din ediţia a XXIII-a a revistei "Gândirea Militară Românească".

De asemenea, au fost depuse coroane de flori la bustului generalului Gheorghe Slăniceanu, inaugurat anul trecut în incinta sediului MApN.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel