Generalul Curtis M. Scaparrotti, vizită la Bucureşti

Sebastian Florea |
Data actualizării: | Data publicării:
foto: nato.int
foto: nato.int

Generalul Curtis M. Scaparrotti, comandantul suprem al aliaților din Europa, a participat la întâlniri cu liderii politici și militari în timpul vizitei oficiale la București, în România, la 18 aprilie 2018.

Generalul Curtis M. Scaparrotti, comandantul suprem al aliaților din Europa (SACEUR), a participat la întâlniri cu liderii politici și militari în timpul vizitei oficiale la București, în România, la 18 aprilie 2018.

În timpul schimbului de experienţă, generalul Scaparrotti a recunoscut contribuțiile continue ale țării, inclusi Multinational Divisional Headquarters South East (MND SE)). Situat în București, comandamentul oferă un rol-cheie în capacitatea defensivă a Forței de Presiune adaptată la Forța de Presă a NATO în regiunea strategică a Mării Negre.

"România este un aliat influent și statornic, cu active cheie din țară, cum ar fi Divizia multinatională de sediu NATO din Sud-Est: MNDSE din București este cheia forțelor comandante desfășurate în partea de sud-est a Alianței", a spus generalul Scaparrotti. "Și Brigada Multinațională de Sud-Est: HQ MN BDE SE din Craiova îmbunătățește pregătirea și interoperabilitatea forțelor aliate".

În cadrul discuțiilor cu președintele României, Klaus Iohannis, generalul Scaparrotti a vorbit despre angajamentul României față de Alianță de la intrarea în 2004, ca parte a celei de-a cincea extinderi a NATO.

"NATO este recunoscătoare pentru contribuțiile României la misiunile noastre din Afganistan și Kosovo, unde acestea fac o diferență reală", a declarat generalul Scaparrotti, citat de nato.int.

"Angajamentul României de a investi în acest an 2% în apărare arată cât de angajat sunteți pentru securitatea dumneavoastră și pentru securitatea Alianței noastre". La finalul vizitei, generalul Scaparrotti a mulțumit României pentru eforturile noastre continue și pentru angajamentul ferm față de Alianță în timpul unei întâlniri cu șeful de apărare a țării, locotenentul general Nicolae Ciucă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel