Generalul Ciucă: Parteneriatul strategic cu SUA reprezintă fundamentul profilului de securitate al României

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii, alături de angajamentele în cadrul NATO şi Uniunii Europene, reprezintă fundamentul profilului de securitate al României, a declarat, sâmbătă, şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae-Ionel Ciucă, în cadrul unei întrevederi avute cu comandantul Comandamentului European al SUA, generalul Tod D. Wolters.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Apărării Naţionale (MApN), întrevederea dintre cei doi generali a avut loc la Borduşani, cu ocazia Zilei Distinşilor Vizitatori a exerciţiului Saber Guardian 19.

Subiectele abordate de cei doi lideri au vizat modul de desfăşurare şi îndeplinire a obiectivelor de instruire ale exerciţiului SG 19, care se constituie, în opinia celor doi generali, ca o concretizare a prevederilor Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite, o demonstraţie a unităţii forţelor implicate, solidarităţii, coeziunii, nivelului ridicat de instruire, organizare, echipare şi interoperabilitate între forţele aliate.

De asemenea, a fost reiterată nevoia unei prezente puternice în regiunea Mării Negre, acordarea sprijinului militar în Afganistan şi continuarea cooperării militare dintre România şi SUA, ca parteneri strategici.

,,Generalul Ciucă a mulţumit pentru sprijinul acordat în cadrul parteneriatului strategic şi pentru contribuţia concretă a SUA la implementarea în ritm accelerat a deciziilor adoptate la Summit-urile de la Varşovia şi Bruxelles privind postura aliată pe întregul flanc estic al Alianţei, care cuprinde şi prezenţa înaintată adaptată (tailored Forward Presence - tFP) în regiunea Mării Negre", se arată în comunicatul MApN.

La rândul său, generalul Wolters a mulţumit României pentru angajamentul puternic în cadrul Alianţei, pentru găzduirea SG 19 şi a reafirmat intenţia SUA pentru dezvoltarea relaţiei militare cu România, concretizată anul acesta, printre altele, prin executarea, în premieră, de trageri reale cu sistemele Patriot la Capu Midia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel