Generalul Ben Hodges, impresionat de programul Piranha V al Armatei României. Fostul comandant american - vizită la UMB

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Generalul-locotenent (ret) Ben Hodges, fost comandant al Forţelor Terestre ale SUA în Europa (USAREUR), în prezent reprezentant al reputatului insittut de cercetare CEPA (Center for European Policy Analysis) a vizitat în cursul săptămânii trecute Uzina Mecanică București, facilitatea unde General Dynamics dezvoltă programul Piranha V.

Generalul american a fost primit la Uzina Mecanică București de Marinică Mîrzu, director GDELS Romania și Mihai Rafiu, directorul general UMB. Ben Hodges a vizitat la UMB linia finală de asamblare a transportoarelor blindate Piranha V și a fost informat despre stadiul programului de înzestrare.

Potrivit celor de la General Dynamics, generalul Ben Hodges, un bun cunoscător al problemelor de securitate din Europa de Est, a rămas impresionat de ceea ce a văzut la UMB și a subliniat importanța programului de înzestrare cu acest tip de transportoare pentru Armata României.

Sunt impresionat de nivelul investițiilor susținute aici și de transferul masiv de tehnologie realizat între General Dynamics European Land System și partenerul său român, Uzina Mecanică București.  

Transportoarele Piranha V au dovedit că reprezintă o completare și o îmbunătățire excelentă a capabilităților de mobilitate militară a forțelor armate Române, capabilitate ce contribuie în mod semnificativ la protejarea și consolidarea flancului estic al NATO”, a transmis generalul american Ben Hodges, potrivit sursei citate.

1. Generalul-... (ben-hodges-uzina-mecanica-bucuresti_06635500.jpg)

Generalul-locotenent (ret) Ben Hodges, fost comandant al Forţelor Terestre ale SUA în Europa (USAREUR), în vizită la Uzina Mecanică București. Sursă foto: General Dynamics European Land Systems

 

În 2022 începe producția transportoarelor Piranha V în România

 

În 2017 a fost inițiat programul „Transportor blindat pentru trupe 8x8”. România a achiziționat 227 de transportoare blindate de tip Piranha V de la General Dynamics European Land Systems - Mowag GmbH.

La finalul anul trecut, cu prilejul Zilei Naționale a României, MApN a anunțat: „Recepţia calitativă a unui nou lot format din 32 de transportoare blindate PIRANHA V s-a finalizat în data de 26 octombrie a acestui an (n.a. - 2021), produsele fiind supuse la verificări prin tragere în poligoane aparţinând Ministerului Apărării Naţionale, atât în scenarii statice, cât şi în scenarii dinamice, verificări referitoare la mobilitate şi capacitate de trecere, precum şi verificări ale sistemului de comunicaţii şi informatică”,

Potrivit informațiilor DefenseRomania în 2022 se trece la următoarea etapă a programului, urmând să fie semnat contractul subsecvent pentru începerea producției de Piranha V în țară.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel