Generalul american Gregory Lusk, decorat de Ministerul Apărării al R.Moldova

S.I. Catalin |
Data publicării:

Comandantul Gărzii Naţionale a Carolinei de Nord, general maiorul Gregory Lusk a fost decorat cu medalia "Pentru cooperare" a Ministerului Apărării al R.Moldova.

 
 

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un comunicat al ministerului, medalia a fost înmânată de secretarul general de stat, Radu Burduja, "pentru eforturile depuse de general în intensificarea relaţiilor de colaborare dintre cele două instituţii".

Radu Burduja a specificat că exerciţiile bilaterale şi instruirea moldo-americană în domeniul medicinii militare, psihologiei, logisticii au contribuit la dezvoltarea aptitudinilor personalului civil şi militar al instituţiei de apărare din Republica Moldova.

Totodată, secretarul general de stat l-a informat pe oficialul militar american despre realizările conducerii Ministerului Apărării, în special punerea în aplicare a programului "Armata Profesionistă", a proiectelor de dotare cu echipament şi tehnică, renovare a infrastructurii militare şi de protecţie socială a efectivului angajat prin contract, menţionând că aceste acţiuni au avut ca obiectiv creşterea capacităţii de luptă a armatei.

La rândul său, generalul Lusk a apreciat prestaţia militarilor moldoveni în cadrul activităţilor bilaterale desfăşurate atât în SUA, cât şi în Republica Moldova, şi şi-a exprimat speranţa că astfel de acţiuni vor avea continuitate.

De asemenea, el s-a întâlnit cu generalul de brigadă Igor Cutie, comandant al Armatei Naţionale. Oficialii au trecut în revistă cooperarea dintre Armata Naţională şi Garda Naţională a Carolinei de Nord, cu accent pe participarea comună a militarilor din Republica Moldova şi SUA la exerciţii de instruire şi alte activităţi desfăşurate prin programul de parteneriat.

Parteneriatul dintre Republica Moldova şi Carolina de Nord a fost lansat la 22 aprilie 1999, prin semnarea unui Memorandum bilateral de intenţii, având drept scop facilitarea cooperării în domeniile economic, cultural, ştiinţific, schimburilor academice, apărării şi protecţiei civile, coordonării eforturilor umanitare ale diverselor instituţii guvernamentale şi organizaţii non-guvernamentale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel