Generalul Alexei Maslov: T-90M va deveni principalul tanc de luptă al Rusiei

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Tancul principal de luptă T-90M "Proryv-3"
Tancul principal de luptă T-90M "Proryv-3"

Varianta modernizată T-90M poate deveni principalul tanc de luptă pentru Armata rusă, afirmă generalul Alexei Maslov.

"Am pregătit deja T-90MS (versiunea de export a T-90M) și l-am testat. Prin decizia Ministerului Apărării din Rusia, am desfășurat activități de cercetare și dezvoltare, în urma cărora am dezvoltat T-90M. Și acum, din câte am înțeles, T-90M va deveni fi principalul tanc de luptă al Armatei ", a precizat generalul, la începutul acestei luni, potrivit agenției de presă TASS. Generalul Maslov a subiliniat că T-90M se ridică la performanțele tancurilor moderne din Occident.

Producătorul Uralvagonzavod (parte a corporației de stat Rostec) a semnat în 2017 un contract cu Ministerul Apărării din Rusia privind livrarea de tancuri T-90M, varianta modernizată. Primele tancuri vor ajunge în cursul acestui an sub comanda Armatei Rusiei.

În varianta T-90M, tancul este echipat cu un blindaj reactiv Relikt și deține o turelă îmbunătățită. Cu un blondaj compozit superior, tun nou, sisteme de navigare prin satelit, T-90M deține un motor de 1500 de cai putere.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel