General american: Armata SUA ar putea trece parțial la vehicule electrice

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Locotentent-generalul american Eric Wesley, comandant și director al „Futures and Concepts Centre", a oferit un interviu publicaţiei Breaking Defense, oferind câteva detalii despre interesul armatei americane ca pe viitor o parte dintre vehiculele sale militare să fie electrice.

Potrivit generalului, mașinile electrice moderne sunt deja destul de comparabile ca dimensiune și greutate cu un vehicul de luptă ușor și, prin urmare, se poate presupune că în aproximativ zece ani armata va trece parțial la tehnologii similare.

,,Tesla construiește camioane mari [cu semiremorcă] ", a declarat el.

În plus, armata americană înțelege că industria auto se îndreaptă cu paşi repezi către dezvoltarea a cât mai multor maşini cu motoare electrice. Astfel, generalul Wesley a susţinut că armata SUA nu doreşte să rămână în urmă, având o flotă de echipamente şi tehnică militară învechită din punct de vedere tehnologic, care va fi dificil și costisitor de întreţinut.

Proiectarea motorului electric este mult mai simplă, iar acest lucru este, de asemenea, un mare avantaj din punct de vedere militar - este mai ușor de întreținut. Cel mai important, utilizarea motoarelor cu ardere internă necesită deplasarea unei cantități imense de combustibil și, în consecință, asigurarea continuă a securității pe rutele de aprovizionare către zona de luptă, ceea ce presupune implicarea a unor forţe militare semnificative.

Generalul Wesley susţine că vehiculele militare cu motoare electrice vor fi de mare ajutor, în special forţelor terestre, deoarece acestea sunt foarte silenţioase, deci mai greu de auzit în momentul deplasării, dar şi mai greu de localizat de camerele cu termo-viziune.

Principala problemă a armatei americane nu este capacitatea bateriilor - tehnologia este în continuă evoluție - ci accesul la electricitate în condiții de luptă.

În această privință, generalul indică posibilitatea utilizării unor reactoare nucleare mobile. Iar problema este deja rezolvată, deoarece, recent, Pentagonul a încheiat contracte pentru dezvoltarea unor astfel de instalații militare mobile.

Cu toate acestea, va mai dura probabil mult timp până când un motor electric să poată alimenta în mod fiabil vehicule grele de luptă.

Wesley consideră că, decizia ca Armata Statelor Unite să opereze vehicule militare electrice ar putea fi luată în următorii zece ani, dar înainte de asta trebui elaborat un plan detaliat sau o strategie. În prezent, Futures and Concepts Centre lucrează la un raport cu evaluări și propuneri specifice – înzestrarea armatei americane cu vehicule electrice – care ar trebui prezentat la începutul verii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel