Departamentul Apărării al SUA caută reactoare nucleare mobile

Eduard Pascu |
Data publicării:

Departamentul Apărării a selectat trei companii, BWX Technologies, Westinghouse Government Services și X-energy pentru lucra la un prototip de reactor nuclear mobil în cadrul Proiectului Pele, transmite defence blog.

Proiectul Pele presupune dezvoltarea unui microreactor nuclear sigur, mobil pentru a sprijini o varietate de misiuni ale Departamentului Apărării, cum ar fi generarea de energie pentru bazele aflate la distanță. După o perioadă de doi ani de proiectare și testare, una dintre cele trei companii poate fi selectată pentru a construi și demonstra un prototip.
„Unicitatea Programului Pele constă în mobilitatea și siguranța reactorului", a spus dr. Jeff Waksman, manager de proiect al proiectului Pele. „Vom îndruma partenerii noștri din industrie să dezvolte un sistem care să poată fi deplasat în siguranță și rapid pe șosea, feroviar, maritim sau aerian și pentru o configurare și închidere rapidă, cu un design sigur."

Departamentul Apărării al SUA folosește aproximativ 30 de milioane de megawatti de energie electrică pe an și mai mult de 314.917 tone de combustibil pe zi, iar nivelul consumului se așteaptă să crească. Un reactor nuclear mic, sigur, și mobil, ar permite unităților să ducă o sursă de alimentare curată aproape nesfârșită, permițând extinderea și menținerea operațiunilor pe perioade îndelungate de timp oriunde pe planetă.

Microreactoarele ar reduce semnificativ nevoia de investiții într-o infrastructură electrică costisitoare. În aplicațiile civile, acestea ar putea fi mutate cu ușurință pentru a sprijini intervenția de răspuns la dezastre și ar putea oferi sprijin temporar sau pe termen lung infrastructurii critice precum spitale, locații civile îndepărtate în care livrarea de energie electrică este dificilă.

 Vezi și: Rusia trimite să navigheze prin Oceanul Arctic controversata navă numită ”Cernobîl plutitor”

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel