Gardienii Revoluției construiesc o nouă navă în Iran: Un catamaran

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Catamaran IRIS Shahid Nazeri  Sursa foto: Twitter
Catamaran IRIS Shahid Nazeri Sursa foto: Twitter

Conform unor imagini suprinse din satelit se pare că Iranul va prezenta în curând o nouă navă construită pentru Corpul Gardienilor Revoluției Islamice: un catamaran.

Conform analizei efectuate de Naval News catamaranul va avea o lungime de 64 m și este mult mai mare decât IRIS Shahid Nazeri (55 metri lungime), o navă aflată deja în serviciul IRGC. Acest lucru ridică posibilitatea ca acesta să fie o nouă navă pentru IRGC sau o comandă.

Nava IRIS Shahid Nazeri a Corpului Gardienilor Revoluției Islamice (IRGC) pare a fi unică în Forțele Navele. Datorită structurii largi acest gen de navă poate fi folosit în scenarii tactice și în acțiuni ale forțelor speciale. O posibilitate este ca nava să fie folosită ca centru de comandă pentru roiurile de bărci mici ale Iranului.

Noua navă este construită la șantierul naval Shahid Mahallati din Bushehr, Iran. Tot aici s-a construit și celălalt catamaran IRIS Shahid Nazeri, mai precizează sursa citată. 

2. -imagine fara descriere- (catamaran-iris-shahid-nazeri-iran_50395100.jpg)

În ceea ce privește armamentul, e posibil ca acesta să fie similar cu cel de pe IRIS Shahid Nazeri, doar cu tunuri pentru autoapărare. IRIS Shahid Nazeri are la prova o armă Gatling și două mitraliere grele Dshk 12,7 mm. Nici pe noua navă nu pare să existe spațiu pentru un tun mai mare.

De asemenea se pare că nava va fi dotată și cu heliport.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel