Garda de Coastă din Filipine a început testele pe mare cu noua navă OPV Gabriela Silang

Eduard Pascu |
Data publicării:

Constructorul naval francez OCEA a început încercările pe mare cu o nouă navă de patrulare off-shore (OPV) de 84 m, comandată de Garda de Coastă din Filipine (PCG), transmite Jane.

Exercițiile au fost efectuate cu membri ai echipajului navei de la PCG și au început pe 11 octombrie. Nava a fost construită la Șantierul Naval Les Sables d'Olonne, Franța și lansată la apă în iulie 2019.

În timpul încercărilor sale, OPV-ul, care va purta numele de BRP Gabriela Silang (8301) a depășit viteza maximă contractuală cu 1,5 kt, a declarat fabricantul într-un comunicat.

Nava este alimentată cu motoare diesel twin MTU 16V 4000 M73, care pot dezvlota o viteză maximă contractuală de 22 kt și o autonomie de 8.000 mile marine la o viteză de 12 kt.

OPV-ul poate găzdui un echipaj format din 40 de marinari, cu 26 de spații suplimentare. De asemenea, suplimentar, la nevoie, poate asigura cazarea a 35 de persoane în condiții mai austere. Cu echipajul său de bază, nava are o autonomie de cinci săptămâni.

Vezi și: Naval Group va construi corvetele României. Decizie în procesul intentat de Damen

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel