Gabriel Leș: Achiziția de corvete militare, rezolvată în maxim două-trei săptămâni

S.I. Catalin / 19 apr 2019 / 15:20
ministrul Apărării, Gabriel Leş
ministrul Apărării, Gabriel Leş

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a declarat, joi, că în "maxim două-trei săptămâni" ar urma să ia o decizie privind achiziţia celor patru corvete multifuncţionale care vor intra în dotarea Armatei Române. Acesta a lăsat deschisă şi posibilitatea ca această licitaţie să fie anulată.

Înzestrarea Armatei României a fost unul dintre subiectele fierbinți atinse de ministrul apărării Gabriel Leș, în cadrul conferințe de presă care a avut loc, joi, la sediul MApN.

Rezultatele licitaţiei:

Astfel, ordinea prețurilor este următoarea: Fincantieri a oferit 1,34 miliarde de euro, Damen - 1,255 miliarde de euro și Naval Grup - 1,2 miliarde de euro.Dacă se merge pe varianta cea mai profitabilă pentru statul român atunci francezii de la Naval ar fi câştigătorii. 

,,La momentul acesta încă nu avem o soluție, dar termenul este foarte scurt până când vom veni cu una. Am avut o discuție în cadrul Colegiului Ministerial și cu secretarul de stat pentru Armamente. Va veni în termen scurt cu o soluție. Eu sper să fie maxim două-trei săptămâni. Vom anunța soluția", a spus Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş

,,Vom vedea care va fi, este o comisie de licitație formată din specialiști și ei vor veni să spună care este soluția", a mai completat ministrul.

Întrebat dacă soluția poate reprezenta fie anunțarea unui câștigător, fie anularea licitației, Gabriel Leș a răspuns: „Bineînțeles!".

Amintim că, intr-un interviu pentru Defense România, Gabriel Leș a vorbit despre decizia ce urmează să fie luată de către procurorii militari în ceea ce privește deschiderea unui dosar penal în acest caz.

"A fost o procedură care s-a derulat anul trecut, o procedură competitivă, la care s-au înscris patru competitori, au rămas trei în cursă. S-a finalizat în luna noiembrie, dar cu câteva aspecte pe care aș vrea să le precizez, de exemplu o sesizare a secretatului de stat de la Departamentul pentru Armamente, pentru anumite chestiuni cu iz penal, spune el, cu o contestare în contencios administrativ a HG care reglementa întreaga procedură, care s-a finalizat zilele trecute, motiv pentru care nu am reuşit să luăm o decizie până acum pe aceste corvete, pentru că-ți puneai întrebarea logic: dacă apare ceva penal și, doi, dacă o instanță de judecată vine și-ți anulează Hotărârea de Guvern care reglementează tocmai procedura în sine. Era un atac al unuia dintre competitori tocmai pe HG care reglementa procedura de achiziții", a explicat Gabriel Leș, pentru Defense România.


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy