Gabriel Leș: Achiziția de corvete militare, rezolvată în maxim două-trei săptămâni

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
ministrul Apărării, Gabriel Leş
ministrul Apărării, Gabriel Leş

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a declarat, joi, că în "maxim două-trei săptămâni" ar urma să ia o decizie privind achiziţia celor patru corvete multifuncţionale care vor intra în dotarea Armatei Române. Acesta a lăsat deschisă şi posibilitatea ca această licitaţie să fie anulată.

Înzestrarea Armatei României a fost unul dintre subiectele fierbinți atinse de ministrul apărării Gabriel Leș, în cadrul conferințe de presă care a avut loc, joi, la sediul MApN.

Rezultatele licitaţiei:

Astfel, ordinea prețurilor este următoarea: Fincantieri a oferit 1,34 miliarde de euro, Damen - 1,255 miliarde de euro și Naval Grup - 1,2 miliarde de euro.Dacă se merge pe varianta cea mai profitabilă pentru statul român atunci francezii de la Naval ar fi câştigătorii. 

,,La momentul acesta încă nu avem o soluție, dar termenul este foarte scurt până când vom veni cu una. Am avut o discuție în cadrul Colegiului Ministerial și cu secretarul de stat pentru Armamente. Va veni în termen scurt cu o soluție. Eu sper să fie maxim două-trei săptămâni. Vom anunța soluția", a spus Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş

,,Vom vedea care va fi, este o comisie de licitație formată din specialiști și ei vor veni să spună care este soluția", a mai completat ministrul.

Întrebat dacă soluția poate reprezenta fie anunțarea unui câștigător, fie anularea licitației, Gabriel Leș a răspuns: „Bineînțeles!".

Amintim că, intr-un interviu pentru Defense România, Gabriel Leș a vorbit despre decizia ce urmează să fie luată de către procurorii militari în ceea ce privește deschiderea unui dosar penal în acest caz.

"A fost o procedură care s-a derulat anul trecut, o procedură competitivă, la care s-au înscris patru competitori, au rămas trei în cursă. S-a finalizat în luna noiembrie, dar cu câteva aspecte pe care aș vrea să le precizez, de exemplu o sesizare a secretatului de stat de la Departamentul pentru Armamente, pentru anumite chestiuni cu iz penal, spune el, cu o contestare în contencios administrativ a HG care reglementa întreaga procedură, care s-a finalizat zilele trecute, motiv pentru care nu am reuşit să luăm o decizie până acum pe aceste corvete, pentru că-ți puneai întrebarea logic: dacă apare ceva penal și, doi, dacă o instanță de judecată vine și-ți anulează Hotărârea de Guvern care reglementează tocmai procedura în sine. Era un atac al unuia dintre competitori tocmai pe HG care reglementa procedura de achiziții", a explicat Gabriel Leș, pentru Defense România.


DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel