FSB susţine că protejează „Palatul lui Putin” de serviciile de informații ale NATO

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
lunetisti ai Serviciului Federal de Protecție (FSO)
lunetisti ai Serviciului Federal de Protecție (FSO)

Serviciul Federal de Securitate ale Federaţiei Ruse (FSB), moştenitorul pe linie de spionaj al KGB, duce minciuna la rang de artă, susţinând că a impus restricția „No Fly Zone” (interdicție de zbor în zonă) deasupra palatului de peste un miliard de euro care i-ar aparține lui Vladimir Putin din cauza unor activității sporite de culegere de informații pe care o desfășoară serviciile de informaţii ale NATO.

Echipa opozantului rus Aleksei Navalnîi a dat publicităţii, săptămâna trecută, un material video în care acesta îşi prezenta acuzaţiile legate de un imens palat de pe un domeniu de 7.000 de hectare, aflate pe malul Mării Negre, care ar fi deţinut de Vladimir Putin.

Printre alte, în investigaţia jurnalistică se precizează că domeniul este foarte bine păzit, deoarece se bucură de un nivel ridicat de securitate oferit de Serviciului Federal de Securitate (FSB) și Serviciul Federal de Protecție (FSO). 

FSB a precizat într-o declarație pentru site-ul rusesc RBC că a stabilit interdicția No Fly Zone deasupra palatului de pe malul Mării Negre în iulie 2020 din cauza „activității intense de culegere de informații de către un număr de state vecine, inclusiv state NATO”, având ca țintă un post de control al FSB, care a fost pus în funcțiune în octombrie 2020, precizează cotidianul The Moscow Times.

 

Restricția No Fly Zone, în vigoare din anul 2015

 

De asemenea, FSB a negat că în apele din jurul presupusului palat al lui Vladimir Putin este în vigoare un o interdicție de a naviga în apele din apropiere, așa cum se precizează în ancheta lui Navalnîi, care a strâns peste 91 de milioane de vizionări pe YouTube într-o săptămână.

Pe de altă parte, site-ul de știri de investigație Open Media a precizat că restricția No Fly Zone deasupra palatului lui Vladimir Putin este în vigoare încă din ianuarie 2015.

 

Despre palatul lui Vladimir Putin

 

Acest ansamblu foarte luxos, conţinând între altele podgorii, un patinoar de hochei pe gheaţă şi un cazino, ar fi fost finanţat - potrivit lui Navalnîi - de apropiaţi ai preşedintelui rus, ca patronul Rosneft, Igor Secin, şi omul de afaceri Ghennadi Timcenko.

"Este un stat în statul rus. Şi în acest stat nu există decât un singur ţar inamovibil. Putin", susţine Navalnîi, acuzându-l de asemenea pe preşedintele rus că este "obsedat de bogăţie şi lux".

Potrivit opozantului, 100 de miliarde de ruble (1,12 miliarde de euro la cursul zilei) au fost cheltuite pentru a construi acest complex, a cărui suprafaţă totală ar fi 7.000 de hectare şi care este proprietatea FSB (Serviciul Federal de Securitate rus).

Despre existenţa acestui palat şi despre presupusele sale legături cu Vladimir Putin s-a vorbit pentru prima oară în 2010, când mai multe anchete jurnalistice au sugerat acţiuni frauduloase.

Ancheta prezentată de Navalnîi are aproape 2 ore și poate fi urmărită cu subtitrare în engleză pe canalul său personal de YouTube:

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel