FSB anunță că a dejucat un atentat la Moscova

Eduard Pascu / 27 iul 2020 / 15:24

Serviciul de securitate al Rusiei (FSB) a anunţat luni că a dejucat un atentat la Moscova şi a împuşcat mortal un suspect care intenţiona să deschidă focul împotriva mulţimii, într-un loc public aglomerat, transmite Reuters.

Televiziunea de stat Rosia 24 a difuzat fotografia unui bărbat mort, întins cu faţa în jos, cu un pistol-mitralieră Kalaşnikov alături. Într-o geantă de sport aflată în apropiere au fost găsite trei grenade de mână. FSB a comunicat că suspectul provenea dintr-o ţară din centrul Asiei. El a deschis focul asupra agenţilor care au încercat să-l aresteze la periferia Moscovei, iar aceştia au ripostat împușcându-l mortal.

Conform serviciului de securitate, bărbatul avea legături cu un grup internaţional de militanţi din Siria. Fratele său a fost arestat şi continua căutarea altor posibili complici. Rusia a mai fost ţinta atacurilor militanţilor islamişti, inclusiv în 2017, când o explozie într-un metrou din Sankt Petersburg a ucis 15 oameni, transmite Agerpres.

Oficiali din domeniul securităţii au afirmat că mii de cetăţeni ai fostelor republici sovietice din Asia centrală şi din nordul Caucazului au ajuns în Siria sau Irak, unde luptă alături alături de grupuri de militanţi.

Citește și: Atentat terorist dejucat în Ucraina. SBU: Un agent rus intenţiona să folosească un lansator de grenade (Foto/Video)

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy