Atentat terorist dejucat în Ucraina. SBU: Un agent rus intenţiona să folosească un lansator de grenade (Foto/Video)

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Serviciul Ucrainean de Securitate (SBU) a prevenit, în cursul zilei de ieri, un atac terorist în regiunea Luhgansk, care ar fi fost orchestrat de un agent al  Serviciul Federal de Securitate al Federaţiei Rusiei (FSB).

Serviciul Ucrainean de Securitate precizează, pe pagina oficială de Facebook, că ofițerii de contrainformații și luptători ai Centrului pentru Operații Speciale din Ucraina au reținut un agent al FSB care urma să efectueze un act terorist asupra unui element de infrastructură critică, şi anume rafinăria Severodonetsk Azot.

Potrivit anchetatorilor, persoana reţinută era un cetăţean ucrainean din orașul Rovenky – aflat temporar sub ocupaţia separatiştilor pro-ruşi – din rândul așa-numitei „miliții populare LNR”, care din 2014, este implicată în acțiuni insurgente împotriva armatei ucrainene, iar din anul 2018 a fost recrutat de FSB, potrivit 112 UA.

SBU a prezentat, atât imagini, cât şi o înregistrare video, cu momentul reţinerii atentatorului, chiar în momentul în care acesta se pregătea să comită actul terorist, având la el două lansatoare de grenade RPG-22 pe care se pregătea să le folosească.

După cum precizează SBU, persoana reţinută primise ca sarcină de la colaboratorii săi din FSB să arunce în aer două cisterne cu azotat de amoniu cu o capacitate de 3.500 de tone, aflate în incinta rafinăriei Severodonetsk Azot.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel