Frontul Bahmut: Armata ucraineană are în vedere să-şi consolideze poziţiile, pe fondul speculaţiilor despre o eventuală retragere

Cristian Soare |
Data publicării:

Armata ucraineană are în vedere să-şi consolideze poziţiile la Bahmut, epicentrul luptelor cu trupele ruse în estul Ucrainei, a transmis luni preşedinţia de la Kiev, pe fondul speculaţiilor despre o eventuală retragere a trupelor ucrainene din acest oraş, relatează AFP.

În cadrul unei reuniuni desfăşurate luni cu şeful statului, Volodimir Zelenski, comandanţii şefi ai forţelor armate ucrainene "s-au pronunţat în favoarea continuării operaţiunii defensive şi consolidării poziţiilor noastre la Bahmut", a indicat preşedinţia ucraineană într-un comunicat.

Rusia încearcă din vara anului trecut să cucerească Bahmut, oraş din estul Ucrainei care avea circa 70.000 de locuitori înaintea războiului început de Rusia în urmă cu un an. Forţele Moscovei şi ale Kievului au suferit acolo pierderi grele.

Trupele ruse au înaintat în ultimele zile în jurul oraşului, pe care ameninţă să-l încercuiască, dar pe care ucrainenii continuă să-l apere cu înverşunare.

Liderul grupării paramilitare ruse Wagner, Evgheni Prigojin, ai cărui luptători sunt în prima linie a bătăliei de la Bahmut, s-a plâns duminică din nou de lipsa muniţiilor, atribuind acest lucru unei posibile trădări.

Mai mult, el a afirmat luni că reprezentantului grupării Wagner i-a fost refuzat accesul în cartierul general care coordonează "operaţiunea militară specială" desfăşurată de armata rusă în Ucraina. "Pe 6 martie, la ora 8 dimineaţa, reprezentantului meu la cartierul general i-a fost anulat permisul şi i s-a refuzat accesul", a transmis Prigojin prin serviciul său de presă. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel