Franța consideră că sancţiunile împotriva Belarus nu trebuie să fie legate de cele care ar putea viza Turcia

Eduard Pascu |
Data publicării:

Secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Clement Beaune, a pledat luni pentru ca sancţiunile împotriva Belarusului să nu fie legate de cele care ar putea eventual viza Turcia, relatează AFP.

Această legătură este făcută de Cipru, care a împiedicat luni adoptarea de către cei 27 de miniştri de externe ai UE a sancţiunilor împotriva regimului autoritar al lui Aleksandr Lukaşenko.

"Înţelegem angoasa ciprioţilor, dar cred că trebuie să deblocăm situaţia, să dezlegăm această legătură. Trebuie să putem avansa în ceea ce priveşte sancţiunile împotriva Belarus, asta nu slăbeşte Europa, dimpotrivă", a declarat Clement Beaune în faţa presei la Bruxelles, transmite Agerpres.

În contextul în care sancţiunile împotriva Belarusului sunt pregătite, Beaune a subliniat că situaţia în Mediterana de Est este "dificilă pe termen lung". "Aceasta nu este o situaţie care se va rezolva în câteva zile", a adăugat el. Evocând eventuale sancţiuni împotriva Ankarei, Beaune a subliniat că acestea ar depinde "de semnale, de voinţa de dialog a Turciei".

Uniunea Europeană a pregătit sancţiuni împotriva a circa 40 de persoane considerate responsabile de represiunea din Belarus, însă unanimitatea celor 27 este necesară pentru adoptarea lor. Cipru condiţionează însă în continuare acordul său de adoptarea de măsuri pentru a constrânge Turcia să-şi înceteze forajele de exploatare în zona sa economică.

Spinoasa chestiune a sancţiunilor se va afla acum pe agenda summitului de joi şi vineri care îi reuneşte la Bruxelles pe cei 27 de lideri europeni.

Citește și: Ce va face România în cazul unor sancțiuni impuse Turciei? Mutarea lui Iohannis, răspuns pentru Defense România

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel