Franța a trimis în Estonia sute de soldați, tancuri și vehicule de luptă

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Franța a trimis în Estonia aproape trei sute de militari, precum și cinci tancuri și douăzeci de vehicule de luptă ale infanteriei, ca parte a misiunii NATO-FRA-EFP LYNX de creștere a prezenței militare în regiune în vederea contracarii amenințarii rusești și pentru a participa la exercițiile de primăvară Spring Storm 2019.

Trupele vor rămâne în Estonia până la sfârșitul lunii august, ca parte a misiunii FRA-EFP LYNX, care urmărește să stimuleze prezența Alianței în regiune. De asemenea, Franț va desfășura cinci tancuri Leclerc și 20 de vehicule de luptă pentru infanterie, inclusiv 13 VBCI, care este o versiune franceză a vehiculelor blindate multi-rol (MRAV). Acestea vor fi transportate în Estonia pe calea ferată, potrivit Ambasadei Franței la Tallinn.

Începând cu 23 aprilie, acest contingent și tehnica militara va fi desfășurat în orașul Tapa, situat la aproximativ 150 de kilometri de granița cu Rusia. Francezii vor înlocui contingentul belgian, care a sosit în Estonia la jumătatea lunii ianuarie. La sfârșitul lunii aprilie, infanteriștii forțelor armate din Belgia vor părăsi acest stat baltic.

,,Suntem foarte încântați să putem coopera cu aliații noștri și să îmbunătățim capacitatea noastră de interoperabilitate", a spus comandantul unității

Misiunea FRA-VET LYNX este contribuția Franței la consolidarea flancului estic al NATO în cele trei țări baltice și Polonia. Prima dată când soldații francezi au fost detașați la Tapa a fost între martie și decembrie 2017. În plus, un detașament al forțelor aeriene franceze a asigurat protecția spațiului aerian estonian ca parte a misiunii de poliţie aeriană a NATO în statele baltice între aprilie și august 2018.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel