Franța a oprit temporar producția avioanelor Rafale pentru India

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Compania aerospațială franceză Dassault Aviation ar putea întârzia livrarea avioanelor Rafale pentru India, pe măsură ce pandemia de coronavirus COVID-19 se extinde, transmite Defence Blog.

Astfel, producția de avioane de vânătoare Rafale a fost suspendată temporar în Franța, din cauza focarului de coronavirus, ceea ce ar putea afecta programul de livrare al aeronavei în India. Dassault a anuntat pe 27 februarie ca va trebui să-și suspende obiectivele pentru anul 2020 din cauza „incertitudinilor privind amploarea pandemiei, întinderea sa geografică, durata sa și efectele economice și sociale a acesteia".

La rândul său, ministerul indian al apărării vrea să stabilească o dată exactă pentru livrarea primelor patru avioane Rafale către Indian Army pe fondul speculațiilor privind întârzierea livrării din Franța din cauza coronavirusului.

Revista Week a anunțat că, deși ministrul Apărării, Rajnath Singh, a susținut săptămâna trecută că primele patru avioane Rafale vor ajunge în India în ultima săptămână a lunii mai, la sediul Forței Aeriene se așteaptă încă verdictul oficialilor francezi. Miercuri, guvernul indian a suspendat toate vizele, cu excepția organizațiilor diplomatice, oficiale, ONU/Internaționale până pe 15 aprilie.

În plus, se preconizează că restricțiile de circulație vor continua în Franța cel puțin până la sfârșitul lunii aprilie din cauza gravității focarului.

În octombrie 2019, într-o vizită în Franța pentru cel de-al doilea dialog anual de apărare la nivel ministerial India-Franța, ministrul Apărării, Rajnath Singh, a preluat formal livrarea primului avion Rafale construit pentru Indian Air Force la instalația Dassault Aviation din Merignac. Avioanele erau programate să ajungă în India până în mai 2020.

Indian Air Force a încheiat, în 2016, un contract pentru achiziția a 36 de avioane de vânătoare Rafale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel