Fostul șef al Departamentului Operații și Instrucție din Statul Major al Forței de Securitate din Kosovo devine ministru al Apărării la scurt timp după trecerea în rezervă

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Pe 8 august, premierul kosovar, Albin Kurti, l-a desemnat pe Ejup Maqedonci în funcția de ministru al Apărării, după demisia lui Armend Mehaj care a invocat probleme familiale. Mehaj a menționat câteva dintre realizările sale la conducerea Ministerului Apărării. El a menționat dublarea bugetului acestui departament, recrutarea a peste 1.800 de noi militari, trimiterea de militari și ofițeri la pregătire și instruire la academiile militare din Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Turcia și alte țări.

Mehaj a calificat participarea Kosovo la exercițiile NATO, "Defender Europe 2021" drept o realizare. "Pentru prima dată în istoria FSK, soldații noștri au făcut parte din misiunile de sprijinire a păcii în Orientul Mijlociu și Insulele Falkland, alături de armatele partenere ale Statelor Unite și Marii Britanii", a precizat acesta pe o rețea de socializare.

"L-am numit pe Ejup Maqedonci noul ministru al Apărării, cu care am cooperat până acum în alte funcții. Îi doresc ministrului Maqedonci muncă bună în consolidarea apărării și securității, în dezvoltarea și construcția Armatei noastre", a scris Kurti pe Facebook.

 

Cine este noul ministru kocovar al Apărării?

 

Ejup Maqedonci s-a pensionat anticipat din Forța de Securitate din Kosovo (FSK) în luna iulie a acestui an. A fost membru al Armatei de Eliberare a Kosovo (UCK) în Zona Operațională Llap.

Apoi, ca parte a Forțelor de Apărare din Kosovo (KDF), a servit timp de un deceniu în calitate de comandant al batalionului de căutare și salvare, după care și-a continuat activitatea ca șef al Departamentului de Operații și Instrucție la Statul Major al FSK.

După pensionare, Mehaj i-a acordat lui Maqedonci "Medalia Carierei" pentru contribuția sa la formarea, restructurarea și modernizarea FSK.

Armend Mehaj a venit din Norvegia pentru a deveni parte a Guvernului Kosovo, condus de Albin Kurti, care a fost votat în martie 2021.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel