Fost înalt oficial militar rus: “O chinezărie” a făcut ca artileria să redevină “Zeul războiului”

Ionel Copcea |
Data publicării:

Fostul șef al Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse din perioada 2004-2008, general de armată Yuri Baluyevsky, apreciază că dronele comerciale simple de tip quadrocopter de producție chinezească au făcut o adevărată revoluție în întrebuințarea artileriei tradiționale.

“Quadrocopterele comerciale simple de fabricație chinezească au făcut o adevărată revoluție în ceea ce privește utilizarea artileriei tradiționale, rezolvând aproape complet preoblemele vechi legate de cercetare, indicarea țintelor și corecția focului de artilerie”, a scris Baluyevsky în prefața la cartea “Războaiele extraterestre - o nouă paradigmă” publicată de Centrul pentru analiza strategiilor și tehnologiilor (CAST) din Rusia.

După cum a remarcat generalul rus, atunci când a fost corectată cu ajutorul unei drone, care evoluează constant deasupra zonei țintă, artileria convențională a dovedit o precizie și o eficiență comparabile cu lansarea de muniții ghidate de mare precizie. În același timp, a scăzut în mod considerabil numărul necesar de obuze și proiectile pentru distrugerea țintei.

,,Acest lucru, în mod ironic, a contribuit la revenirea (cel mai probabil, încă temporară) a artileriei tradiționale pe piedestalul Zeului războiului, având o valoare comparabilă cu cea din timpul Primului Război Mondial. După cum s-a spus, pe bună dreptate, quadcopterul Mavic al companiei chineze DJI a devenit, în principiu, un adevărat simbol al războiului modern, a scris Baluyevsky.

În opinia sa, același lucru se poate spune și despre dronele de tip aeronavă, simple și ieftine, precum Orlan-10 de fabricație rusă, care au avantajul suplimentar de a fi echipate cu motoare pe benzină în locul celor electrice, fapt ce mărește în mod considerabil durata menținerii în aer.

“Nu există nicio îndoială că integrarea dronelor cu armele de înaltă precizie nu și-a epuizat încă toate posibilitățile”, a concluzionat fostul șef al SMG.

Anterior, presa rusă a semnalat faptul că Donbasul a devenit un câmp de luptă pentru dronele rusești și occidentale, deoarece tehnologiile și metodele moderne de ducere a războiului sunt din ce în ce mai folosite în regiune.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel