U.S. Air Force nu au nevoie doar de avioane. Este aşteptată livrarea primului vehicul MRAP echipat cu un sistem laser

S.I. Catalin |
Data publicării:

Forțelor Aeriene SUA afirmă că Direcția Agile Combat Support (ACS) este pe cale să livreze primul dintre cele 13 vehicule MRAP echipate cu un sistem laser. U.S. Air Force intenţionează să folosească aceste vehicule în misiuni de deminare şi distrugere a unor dispositive explozive şi muniții neexplodate.

După cum să menționat într-un comunicat al U.S. Air Force, livrarea primului vehicul Recovery of Airbase Denied By Ordnance (RADBO) – un MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected) care utilizează un laser Zeus III de trei kilowați și un braț robotic –  este de așteptat să aibă loc până în toamna acestui an.

În septembrie 2020, U.S. Air Force au acordat un contract de aproape 40 de milioane de dolari companiei Parsons pentru a produce vehicule terestre care pot fi folosite în misiuni de distrugere a minelor sau munițiilor neexplodate din apropierea aeroporturilor şi bazelor militare aeriene, folosind un laser de mare putere, potrivit Defense Brief.

Pachetul acoperă achiziția a 13 vehicule de tip Recovery of Airbase Denied By Ordnance (RADBO) şi a mai multor piese de schimb. Sistemul este format dintr-un vehivul militar Cougar MRAP care este echipat cu o armă laser ZEUS de trei kilowați – dezvoltată de compania Parsons – și un braț robotizat care poate fi folosit pentru mutarea de resturi sau alte obiecte.

Un vehicul de tip RADBO cântărește aproximativ 18 tone, poate găzdui până la patru membri ai echipajului, iar cea mai importantă caracteristică: cu ajutorul sistemului laser ZEUS poate detona bombe, grenade, dispozitive expozive improvizate sau alte dispozitive explozive de la o distanţă de 300 de metrii.

Brațul robotizat sau brațul interogator de pe RADBO este o altă caracteristică cheie. Va fi folosit pentru a muta bombe și a cerceta zone în care poate fi localizat un dispozitiv neexplodat, dar nu este vizibil.

Conform contractului, Ultimul vehicul RADBO este de așteptat să fie livrat către U.S. Air Force până în aprilie 2023.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel