Armata ucraineană a primit un nou lot de transportoare blindate BTR-4E (Foto/Video)

Cristian Soare / 04 iul 2020 / 12:31

Ministrul ucrainean al Apărării a primit un alt lot de transportoare blindate BTR-4E 8x8, a anunțat a fost făcut, în cursul zilei de 2 iunie, de concernul naţional ucrainean de apărare UkrOboronProm.

UkrOboronProm a prezentat joi un comunicat de presă în care precizează că uzina de blindate din Harkov (HCBM), parte a concernului naţional ucrainean de apărare, a predat ministerului ucrainean al Apărării un alt lot de 4 transportatoare blindate BTR-4E.

Între ministerul ucrainean al Apărării şi uzină de blindate din Harkov există un contract încheiat, din anul 2016, pentru livrarea mai multor astfel de transportoare blindate. Până în prezent, 80% din contract a fost îndeplinit - 37 din cele 45 de transportoare blindate au fost livrate Forţelor Armate Ucrainene.

Toate vehiculele blindate sunt echipate cu mitraliere fabricate de uzina „Mayak” din Kiev, care a reluat de fapt procesul complet de producție la această întreprindere.

După aproape doi ani de sistare a activităţii, uzina „Mayak a reluat complet producția de arme, dar mai ales de mitraliere pentru transportoarele blindate. Timp de doi ani, uzina nu a funcționat, deoarece a fost furată treptat de către mai muţi foşti directori care s-au aflat la conducerea uzinei.

Prima livrare de vehicule blindate, după reluarea punerii în aplicare a contractului încheiat în anul 2016, a avut loc pe 24 decembrie 2019 - HCBM a predat 12 transportoare blindate BTR-4E armatei ucrainene. Livrările ulterioare către ministerul ucrainean al Apărării au avut loc la termen. Astfel, în luna februarie a acestui an, compania a livrat 3 vehicule blindate, în ianuarie - 4, în martie - 4 și 5 - în aprilie, iar pe 2 iunie alte 4 transportoare blindate BTR-4E.

Transportorul blindat BTR-4E este în întregime dezvoltat de industria ucraineană de apărare, care este foarte competitivă. Biroul de proiectare al uzinei de blindate din Harkov a proiectat şi produs, printre altele, şi legendarul tanc „Oplot”, transportatorul blindat „Dozor-B” și sistemul modernizat de rachete „Grad”.

Transportorul BTR-4E este proiectat pentru a fi utilizat ca vehicul de transport pentru personalul unităților de infanterie. Poate fi operat în diverse condiții climatice, de la o temperatură cuprinsă între -40 ° și + 55 ° C. 

BTR-4E poate fi echipat cu diferite tipuri de stații de arme, dar versiunea standard este echipată cu o stație de arme telecomandata BM-3 Shturm, care dispune de un tun automat ZTM-1 de 30 mm. Armamentul secundar instalat pe turelă include o mitralieră KT sau PKT de 7,62 mm, un lansator automat de grenade AG-17 de 30 mm. Două lansatoare de rachete chidate antitanc (ATGM) Barrier sunt montate în partea dreaptă a turelei. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy