România participă la cel mai mare exerciţiu militar organizat de Bulgaria

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Cea mai extinsă instrucţie a Forțelor Terestre din Bulgaria în 2018, s-a desfășurat miercuri în poligonul de la Novo Selo. 

Ieri a fost ziua oficială, așa-numita zi VIP. 

La exerciţiu au participat 700 de soldați din Bulgaria, Statele Unite și alte șase state membre NATO și 100 de echipe de luptă şi-au demonstrat capacitățile în poligonul comun bulgaro-american.

Forțele armate bulgare, americane, albaneze, georgiene, moldovenești, române, sârbe și muntenegrene participă la exercițiul comun, multinațional, Platinum Lewn 18, desfășurat în zona de instruire Novo Selo, a informat Ministerul Apărării.

Exercițiul Platinum Lewn 18 a început luni și va continua până pe 10 august.

Scopul exerciţiului de ieri a fost de a spori interoperabilitatea aliaților în operațiunile de menținere a păcii, potrivit Novinite.

Exerciţiul s-a desfăşurat sub atenta monitorizare a adjunctului șefului Apărării, viceamiralul Emil Eftimov și comandantul forțelor terestre bulgare, generalul-maior Mihail Popov.

Anul acesta, pentru prima dată, planificarea, pregătirea și conducerea instruirii au fost efectuate de armata bulgară.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel