Forțele de Apărare Finlandeze vor să îmbunătăţească puterea de foc a tancurilor Leopard 2A4 și 2A6

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ministerul finlandez al Apărării (Puolustusministeri) a autorizat Forțele de Apărare Finlandeze să semneze un contract privind modernizarea sistemului de control al focului pentru tancurile principale de luptă Leopard 2 A4 și 2 A6. 

Acest pachet de modernizare va îmbunătăți semnificativ caracterisiticile tancurilor Leopard 2 A4 și 2 A6 pe care Armata Finlandeză le-a achiziționat inițial din Germania și Țările de Jos. Contractul de modernizare va fi semnat cu conglomeratul german de apărare Krauss-Maffei Wegmann (KMW).

Upgrade-ul va îmbunătăți capacitatea flotei de tancuri Leopard a Forțelor de Apărare Finlandeze de a trage noi proiectile HE/FRAG, în plus față de muniția deja folosită pe aceste tancuri. 

Potrivit publicaţiei Military Leak, acest pachet de modernizare va îmbunătăți semnificativ puterea de foc a tancurilor Leopard. Îmbunătăţirea puterii de foc a tancurilor Leopard a fost pregătită în cooperare cu Suedia, iar achiziția va oferi Finlandei și Suediei capacitatea de a utiliza acelaşi tip de muniții, ceea ce duce la îmbunătățirea gradului de interoperabilitate intre armatele celor două state.

Conform planului, modernizarea flotei de tancuri Leopard va începe la începutul anului 2022  şi va dura până în 2026. Valoarea totală a achiziției va fi de cca. 10 milioane EUR.

Armata finlandeză a cumpărat inițial, în anul 2003, 124 de tancuri Leopard 2A4 din stocurile armatei germane. Dintre acestea, 12 au fost transformate în tancuri de tip platforma poduri mobile, iar 12 au fost dezasamblate pentru a fi folosite că piese de schimb, lăsând 100 un total de tancuri operaționale. 

În 2009, armata finlandeză a cumpărat din Germania încă 15 tancuri Leopard 2A4 pentru piese de schimb ale flotei existente, ducând numărul total de tancuri finlandeze Leopard 2A4 la 139. 

La 16 ianuarie 2014, Finlanda a convenit cu Țările de Jos să achiziționeze 100 de tancuri Leopard 2A6NL second-hand pentru aproximativ 200 de milioane de euro. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel