Forţele Armate Ucrainene au distrus un depozit de muniții în Herson, aflat sub ocupaţia trupelor ruse (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Forţele Armate Ucrainene au afirmat că au distrus un mare depozit de muniții aflat în regiunea Herson. Forțele ruse de ocupaţie au afirmat că atacul a fost efectuat cu rachete Storm Shadow furnizate de Marea Britanie, deși acest lucru nu a fost confirmat.

 

Atacul asupra depozitului rusesc ce muniţie a fost cea mai recentă dintr-o serie de atacuri efectuate de Forţele Armate Ucrainene, cu rachete Storm Shadow, asupra poziţiilor forţelor ruse de ocupaţie din orașului Henichesk, desemnat de Vladimir Putin ca fiind capitala regiunii ucrainene Herson.

Serhi Bratchuk, un purtător de cuvânt al guvernatorului din regiunea Odesa, sud-vestul Ucrainei, a declarat că forțele ucrainene au distrus un depozit de muniție "foarte important" în apropierea orașului portuar Henichesk, ocupat de Rusia.

"Acolo se afla un depozit de muniții foarte important. A fost distrus", a precizat Serhi Bratchuk

Satul Rikove, unde se afla depozitul, se află la doar 20 de kilometri de Henichesk. Presa ucraineană a publicat mai multe imagini şi materiale video care surprind momentul în care depozitul de muniţie a fost lovit.

Complexul de gări și depozite din orașul Rikove din regiunea Herson, care ar fi fost folosit pentru a depozita un stoc mare de muniții utilizat de forțele ruse, se pare că a fost distrus în totalitate în urma atacului armatei ucrainene cu rachete de croazieră "Storm Shadow", sursele susținând că 10 clădiri au fost complet distruse.

Atacul a reprezentat o lovitură semnificativă pentru forțele rusești din regiune și a demonstrat determinarea Ucrainei de a le perturba operațiunile militare.

Rusia a susținut că a provocat pierderi grele forțelor ucrainene, Vladimir Putin afirmând că Ucraina nu are nicio șansă de succes în contraofensiva să. Cu toate acestea, recentele câștiguri ale Ucrainei în regiunea Donețk și recucerirea orașului Piatikhatki, combinate cu distrugerea cu succes a depozitului de muniții de lângă Henichesk, sugerează că situația ar putea fi în favoarea Ucrainei.

Comandantul Forțelor Aeriene Ucrainene, Mikola Oleshchuk, a confirmat că depozitul de muniții a fost lovit și i-a lăudat pe piloți pentru acțiunile lor.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel